‘Volgende generatie Google Pixels krijgt dual sim-ondersteuning’

De volgende generatie Google Pixel smartphones, waarschijnlijk genaamd de Google Pixel 4-serie, krijgt een verbeterde vorm van dual-sim ondersteuning. In oktober van dit jaar komen de nieuwe toestellen van Google waarschijnlijk op de markt, voorspellen analisten.

eSIM in de Pixel 4?

De Google Pixel telefoons zijn steeds populairder onder Android liefhebbers en bovendien onder ontwikkelaars. Pixel smartphones beschikken momenteel over één simkaartslot. Veel gebruikers hebben de wens om een dual-sim te gebruiken, bijvoorbeeld met een privé telefoonnummer en een zakelijk telefoonnummer.

Dit is bij de huidige Pixels al wel mogelijk met dual sim, maar hierbij is het slechts mogelijk om op één van beide simkaarten stand-by te zijn. Verwacht wordt dat de volgende Pixel 4 ondersteuning krijgt voor de ‘eSIM’.

Deze eSIM kan op afstand worden geprogrammeerd met een ander telefoonnummer. In het simkaartslot steek je dan de simkaart van je privé nummer. In de praktijk heb je dus de beschikking over twee telefoonnummers. Beide standby.

Dual Sim: Dual Stand-by

Dit laatste wordt ook wel ‘Dual Standby’ genoemd. Tot op heden was het bij Google Pixel telefoons dus nog niet mogelijk om met twee telefoonnummers standby te staan. Bij de Pixel 4 zal dit dus wel mogelijk zijn.

Met de simkaart ben je altijd standby, maar ook met het abonnement die is geprogrammeerd op de eSIM. Dit wordt ook wel Dual Sim – Dual Standby (DSDS) genoemd.

Wat betekent dit voor Nederlandse gebruikers?

Helaas betekent dit niet direct goed nieuws voor Nederlandse Pixel-gebruikers. De grote vier providers KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 ondersteunen de eSIM nog niet. Het is dus niet mogelijk om een abonnement te installeren op de embedded sim in de Pixel, iPhone XS of andere apparaten.

Verwacht wordt dat na 2020 dit wel het geval zal zijn. Tot die tijd zijn de Pixel 4 smartphones te gebruiken als een ‘single sim’ toestel.

Meer weten? Lees hier meer over het instellen van eSIM op een Pixel-telefoon (Google.com).

1 gedachte over “‘Volgende generatie Google Pixels krijgt dual sim-ondersteuning’”

Plaats een reactie