Vodafone eSIM

Sinds kort biedt ook Vodafone eSIM ondersteuning! Bekijk hier de actuele eSIM abonnementen bij Vodafone (Ziggo). Als klant van Ziggo krijg je €5 extra korting, dubbele data en meer extra’s bij Vodafone!

2. Vodafone (Ziggo) » Runners deals!

Vodafone Runners: Deze week extra korting op alle databundels en geen aansluitkosten!
Combivoordeel: €5 euro extra korting, dubbele data en meer extra’s exclusief voor klanten met vast internet van Ziggo! (Deze week Sprinters‘: 6 maanden lang 50% korting).

Bekijk Vodafone actie »

Benieuwd naar acties van andere providers? Bekijk alle acties.


Tip 1
Wil je 2 abonnementen op 1 telefoon? Je kan je huidige provider behouden (fysieke simkaart) en een extra Vodafone abonnement nemen op je eSIM.
Heb je maar één telefoonnummer nodig? Stap over naar de eSIM met een Vodafone abonnement en houd je fysieke simkaart-ingang vrij. Handig voor een extra simkaartje tijdens een (verre) reis!

Tip 2
Toe aan een nieuw toestel? Dan kun je vanaf nu ook een eSIM abonnement inclusief toestel afsluiten bij Vodafone.


Waarom een abonnement met eSIM bij Vodafone?

Vodafone Nederland heeft zich recentelijk uitgelaten over de introductie van dual sim met een eSIM.

De provider heeft aangegeven dat zij vanaf juni 2020 eSIM ondersteuning bieden. Voor bestaande klanten is dit gratis.

De precieze ondersteuning zal volgens Vodafone afhangen van de apparaten die uitgebracht worden en welke eisen deze apparaten met zich meebrengen. In de praktijk zal het mogelijk zijn om een eSIM profiel te downloaden voor in ieder geval je mobiele telefoon. Op een later moment mogelijk ook voor smartwatch (Apple Watch). In de toekomst kun je een eSIM abonnement koppelen aan diverse apparaten.

Het grootste voordeel van Vodafone eSIM zal zijn om twee abonnementen in één telefoon te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een privé en/of een zakelijk telefoonnummer.

Hoe dit in Nederland er echter concreet gaat uitzien, is nog niet bekend gemaakt door de provider. Verwacht wordt dat in de loop van 2020 meer duidelijkheid komt.

Lees meer over: T-Mobile.


Verklaring Vodafone

Op het forum van Vodafone verklaart de provider het volgende:

VodafoneZiggo volgt de (hybride) eSIM ontwikkeling met grote interesse. Om de reden om te begrijpen wat de mogelijkheden voor onze klanten kunnen zijn. Wij zien dat inmiddels de eerste smartphones met eSIM-mogelijkheden worden geïntroduceerd; deze nieuwe generatie telefoons: “hybride telefoons” ondersteunen de huidige fysieke simkaart maar ook dus de eSIM.

De provider stelt daarnaast dat “als de markt voor eSIM zich blijft ontwikkelen conform de huidige trend zal Vodafone in de loop van 2020 eSIM gaan ondersteunen. Het is nu te vroeg om daar inhoudelijk concreet op in te gaan.”

Zijn er nieuwe updates? Dan updaten wij deze pagina. Houdt eSIM dan ook in de gaten.


eSIM bij Vodafone

In Duitsland al te bestellen, Nederland volgt in 2020

Vodafone Duitsland heeft de eSIM al in 2019 gelanceerd en op haar website een FAQ geplaatst. Waarschijnlijk gelden de antwoorden op deze veelgestelde vragen ook voor de toekomst van de Vodafone eSIM in Nederland.

Zie hier de Duitse FAQ (externe link naar Vodafone.de)


De ingebouwde SIM (eSIM) zal permanent in een apparaat geïnstalleerd zijn. Je hoeft dus geen simkaart meer te gebruiken om verbinding te maken met het netwerk van Vodafone.

Tot op heden moet je nog elke keer een nieuwe simkaart in een apparaat plaatsen om verbinding te maken met het netwerk van een provider.


Hoe werkt eSIM + Vodafone?

Op dit moment kun je nog geen gebruik maken van de dienst. In de toekomst geldt het volgende:

 • Beschik je over een eSIM telefoon? Dan kun je in de toekomst een eSIM abonnement afsluiten bij Vodafone en deze bundel direct activeren middels een QR-code.
  Stap je over met nummerbehoud, dan behoud je vanzelfsprekend je telefoonnummer. Neem je een extra (tweede) abonnement – bijvoorbeeld een zakelijk nummer – dan activeer je middels de QR-code direct het nieuwe telefoonnummer op je smartphone.
 • Ben je nog geen klant bij Vodafone? Dan kun je een nieuwe deal afsluiten op de website. Ben je reeds klant, dan kun je huidige abonnement verlengen met eSIM. Kun je nog niet verlengen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice om je abonnement om te zetten of een wissel aanvragen via Mijn Vodafone.

Bundel activeren

 • U ontvangt van Vodafone een activeringscode en een 6-cijferige ePIN (bevestigingscode).
 • Volg de instructies van je fabrikant voor activering (bijvoorbeeld op de website van Apple of Samsung)
 • Scan de activeringscode en voer de ePin-code in.
 • Het eSIM-profiel wordt automatisch geïnstalleerd. Je kunt aan de slag!

Extra voordeel i.c.m. Ziggo internet

Heb je vast internet van Ziggo? Dan krijg je bij Vodafone Mobiel interessante korting! Ook bij de toekomstige eSIM abonnementen. De voordelen zijn:

 • Tot €5 per maand korting op je mobiele abonnement.
 • Dubbele data voor de standaard bundel (geldig bij Start, Red, Smart, Scherp en Black).
 • Veilig online pakket t.w.v. €6,95 per maand voor maximaal 20 apparaten.
 • Een gratis TV-pakket naar keuze (Ziggo Sport Totaal, Ziggo Movies & Series L of Ziggo Kids).

Beschikbaarheid

Bij Vodafone kan je waarschijnlijk in 2020 een eSIM abonnement bestellen voor de nieuwste toestellen van Apple iPhone of Samsung.

Na de bestelling ontvang je dus een QR-code die toegang geeft tot het eSIM-profiel. Dit profiel kun je eenvoudig naar je apparaat downloaden door de QR-code te scannen.

Overstappen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Het geklungel met een fysieke simkaart is verleden tijd!

Apple Watch en andere smartwatches

Op een later moment zal ook de Apple Watch en andere smartwatches worden ondersteund in Nederland. Net als bij T-Mobile is dit waarschijnlijk niet gelijktijdig met de ondersteuning voor smartphones.

Op dit moment biedt de Duitse tak van de provider al ondersteuning voor de Samsung Gear S2 smartwatch. Hierbij kun je kiezen uit Red + Data, Red + Allnet en DataGo. Het is niet bekend of de Nederlandse tak dezelfde benamingen gaat gebruiken.

Uitleg (video)

Zie hieronder een uitleg in het Duits:

5 gedachten over “Vodafone eSIM”

 1. Heel vreemd dat Vodafone NL hier op achter loopt. Ik heb een S20+ en wil graag ook de E-sim gebruiken zodat ik geen 2 telefoons bij me heb, maar dat kan dus niet. “In de loop” van het jaar is wel erg onduidelijk, je zou van zo’n bedrijf wat meer concrete antwoorden verwachten. Vooral omdat Vodafone Duitsland het al wel heeft.

  Beantwoorden
 2. Er lopen hier volgens mij ook 2 zaken door elkaar. Het feit of een telefoon e-sim ondersteund(is een software dingetje) hoeft nog niet te zeggen dat de telefoon ook dual netwerk is. Dit laatste is wat veel mensen waarschijnlijk met ‘dual sim’ bedoelen. Je moet er dan eigenlijk ook nog bij zeggen ‘dual standby’. Want de eerste dual sim toestellen konden maar op 1 netwerk tegelijk online zijn. De latere hadden dual standby maar kon je maar op 1 netwerk met je data online zijn. Dit betekent eigenlijk dat de telefoon op 2 netwerken tegelijk online is. En dat is wat je wil.

  Beantwoorden
 3. Ik heb 3 maanden terug gebeld, dat ik geen internet heb buiten de deur, terwijl ik daar al jaren voor betaal.
  De volgende maand weer gebeld en toen zouden ze mij terugbellen, hoe dat kon en wat denk je, afgelopen maand is het weer zover, dus 3 maanden geen internet buiten de deur.
  Ik heb toen uit frustratie de 3 betalingen teruggevorderd en nu kan ik zelfs niet meer bellen!
  Ik wil, dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt, anders schakel ik over op een ander.
  Dus als jullie het binnen korte tijd opgelost hebben, ga ik verder bij jullie!!
  En betalen heb ik altijd gedaan, dus nu ook, als het weer werkt.
  Alvast bedankt,
  Hoop op snel.
  Van den Berg.

  Beantwoorden

Plaats een reactie