Vodafone

UPDATE: Bij Vodafone is de eSIM voorlopig nog NIET beschikbaar.
T-Mobile is momenteel de enige provider in Nederland die eSIM aanbiedt. 

-> Bekijk hier het aanbod van T-Mobile en stap over.


Vodafone Nederland heeft zich recentelijk uitgelaten over de introductie van de eSIM. De provider heeft aangegeven dat zij eSIM mogelijkheden gaan aanbieden wanneer de markt hierom vraagt. De precieze ondersteuning zal volgens Vodafone afhangen van de apparaten die uitgebracht worden en welke eisen deze apparaten met zich meebrengen. In de praktijk zal het mogelijk zijn om een eSIM profiel te downloaden voor bijvoorbeeld een smartwatch die je vervolgens eenvoudig kunt koppelen aan je databundel van Vodafone. Hoe dit in Nederland er echter concreet gaat uitzien, is nog niet bekend gemaakt door de provider. Verwacht wordt dat in in het najaar van 2019.

In Duitsland verkrijgbaar, nog niet in Nederland

Vodafone Duitsland heeft op haar website al een FAQ geplaatst over de eSIM. Waarschijnlijk gelden de antwoorden op deze veelgestelde vragen ook voor de toekomst van de Vodafone eSIM in Nederland. De ingebouwde SIM (eSIM) zal permanent in een apparaat geïnstalleerd zijn. Je hoeft dus geen simkaart meer te gebruiken om verbinding te maken met het netwerk van Vodafone. Tot op heden moet je nog elke keer een nieuwe simkaart in een apparaat plaatsen om verbinding te maken met het netwerk van een provider.

Hoe werkt eSIM bij Vodafone?

Bij Vodafone zul je zeer waarschijnlijk online een eSIM profiel kunnen bestellen. Dit profiel kun je eenvoudig naar je apparaat downloaden middels een QR-code. Dit ziet er als volgt uit:

Op dit moment biedt de Duitse tak van de provider alleen de eSIM aan met de Samsung Gear S2, een smartwatch. Hierbij kun je kiezen uit Red + Data, Red + Allnet en DataGo. Zie hieronder een uitleg in het Duits: