Thailand

Ga je op reis naar Thailand en wil je een prepaid simkaart kopen, maar doe je dat liever volledig digitaal? Een ouderwets simkaartje is niet meer nodig, gebruik nu je eSIM in Thailand!

De beste Thailand eSIM aanbieders

Je normale internet abonnement is in Thailand niet geldig. Dit heeft puur met de geografische ligging te maken en het feit dat dit land niet tot de EU behoort. Als je in Thailand wilt internetten, moet je daarom op zoek naar een alternatief gaan.

1. Airalo | Bekijk de bundels »

✅ De grootste en goedkoopste eSIM-provider voor Thailand, met de beste dekking!
✅ Onbeperkt bellen & data voor slechts $19.95!

Nu bestellen, activatie mogelijk wanneer je vertrekt!

Bekijk Airalo bundels »

ℹ️ Op dit moment is dit veruit de meest gebruikte en gebruiksvriendeijke eSIM-provider voor jouw reis naar Thailand.

Thailand

Een eSIM is het beste alternatief. Wat is een eSIM in Thailand precies? Hoe werkt zo’n e-SIM in Thailand? En wat zijn überhaupt redenen om voor zo’n eSIM te kiezen? Op onder meer deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord. Daarnaast laten wij je kennismaken met de beste eSIM providers. Bij deze eSIM providers kun je een geschikte eSIM voor Thailand vinden. Wij vertellen daarbij ook direct hoe je zo’n virtuele simkaart kunt activeren!

Dit is een digitale simkaart die zich reeds in je smartphone bevindt. Het is niet meer dan een kleine chip, maar je kunt hier opvallend veel mee. Met de eSIM in je smartphone kun je namelijk een tijdelijk abonnement in Thailand afsluiten. Met dit abonnement kun je gewoon gebruik van het internet maken. Ook kun je met dit abonnement in Thailand bellen.

De tijd van de plastic simkaartjes lijkt tot het verleden te behoren. Een eSIM is namelijk vele malen handiger in gebruik. Zo is zo’n eSIM door heel Thailand te gebruiken, maar ook in andere landen. Bij de beste providers kun je een eSIM in meer dan 190 landen gebruiken.

Verschil tussen een eSIM en prepaid simkaart in Thailand

Land je op de luchthaven in Thailand? Dan kun je er ook voor kiezen om direct een prepaid simkaart te kopen. Je zet op deze simkaart een xx bedrag, waarna je ook kunt internetten en bellen. Dit is echter minder praktisch, minder handig en in veel gevallen ook nog duurder.

Een prepaid simkaart is ‘gewoon’ een plastic simkaartje. Op dit simkaartje zet je een bepaald tegoed, waarna je dit tegoed op kunt maken. Dit doe je door te internetten danwel te bellen. Is het tegoed op? Dan kun je niks meer, behalve het tegoed op de simkaart opwaarderen.

Een eSIM is wat dat betreft een heel stuk handiger. Je kunt het abonnement hiervoor namelijk makkelijk via je smartphone activeren. Heb je dat gedaan? Dan heb je ook direct de beschikking over internet in Thailand. Je hoeft niet bang te zijn voor enige verwerkingstijd.

Met andere woorden: een eSIM is vele malen handiger dan een prepaid simkaart.

Reizen in thailand

Verschillende eSIM providers in Thailand

Spreekt een eSIM in Thailand je nu al aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: je kunt tussen pakketten van meerdere eSIM providers kiezen. Dit stelt je in staat om altijd het perfecte pakket uit te kiezen. Nadat je dit pakket op je smartphone geactiveerd hebt, maak je direct gebruik van internet in Thailand.

Hoe mooi is dat? Heel mooi! Voordat je hiervan kunt profiteren, moet je echter op zoek gaan naar de beste eSIM provider in Thailand. Hier helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste eSIM providers in Thailand. De bevindingen die wij opgedaan hebben, delen we graag hieronder met je.

Airalo

Wereldwijd is Airalo één van de grootste eSIM providers. Dit komt onder meer doordat deze provider voor meer dan 180 landen een geschikte eSIM aanbiedt. Je bent bij Airalo dan ook voor een eSIM in Thailand aan het juiste adres.

Op dit moment kun je bij Airalo uit 2 pakketten kiezen:

 • 8 dagen geldig met onbeperkte databundel: $9,90.
 • 15 dagen geldig met een onbeperkte databundel: $19,95.

Hierbij vallen 2 zaken op. Ten eerste valt de beperkte tijdsduur op. Als je bijvoorbeeld 2 maanden in Thailand bent, zou je 4 keer je eSIM in Thailand opnieuw moeten activeren. De maximale tijdsduur is immers beperkt tot 15 dagen. Niet ideaal, aangezien veel mensen juist lang in Thailand blijven.

Ten tweede valt de onbeperkte databundel op. In veel gevallen heb je bij een eSIM met een paar GB aan data te maken. Daar is bij Airalo in Thailand dus geen sprake van. Je kunt onbeperkt internet/data gebruiken. Je hebt hier simpelweg geen omkijken naar, waardoor het op en top genieten is van je eSIM in Thailand.

Wil je graag gebruik maken van een eSIM van Airalo? Dan geniet je van opvallend veel gemak. Je kunt deze eSIM namelijk al in 4 stappen bestellen en activeren:

 • Stap 1: download de Airalo app. Deze app is op zowel iPhones als Android toestellen te downloaden.
 • Stap 2: kies de bestemming (Thailand) en selecteer het gewenste pakket. Zoals hierboven aangegeven, kun je op dit moment uit 2 pakketten kiezen.
 • Stap 3: installeer de eSIM. Dit doe je eenvoudig door de stappen in de app te doorlopen.
 • Stap 4: activeer de eSIM. Ook dit doe je eenvoudig door de stappen in de app te doorlopen.

Het gebruik maken van een eSIM in Thailand is dankzij Airalo een fluitje van een cent. Je hebt dus alleen even met de beperkte tijdsduur van de eSIM te maken.

Holafly

Spreekt de eSIM van Airalo je om welke reden dan ook niet aan? Kijk dan eens naar het aanbod van Holafly. Wereldwijd gezien is ook dit één van de grootste eSIM providers. Holafly biedt voor in meer dan 160 landen een eSIM aan. Kijk, dat is nog eens een aanzienlijke hoeveelheid.

In Thailand heb je de keuze uit meerdere pakketten bij Holafly. Op dit gebied weet deze eSIM provider zich al direct te onderscheiden van Airalo:

 • 5 dagen met onbeperkte data: €19,00.
 • 7 dagen met onbeperkte data: €27,00.
 • 10 dagen met onbeperkte data: €34,00.
 • 15 dagen met onbeperkte data: €47,00.
 • 20 dagen met onbeperkte data: €57,00.
 • 30 dagen met onbeperkte data: €69,00.
 • 60 dagen met onbeperkte data: €87,00.
 • 90 dagen met onbeperkte data: €99,00.

Ook bij Holafly vallen een paar zaken op. Ten eerste valt op dat je bij deze eSIM provider voor uitsluitend onbeperkte databundels kunt kiezen. Ongeacht voor welk eSIM pakket je kiest, kun je naar hartenlust internetten in Thailand. Ten tweede valt de tijdsduur op. Als je bijvoorbeeld 2 maanden in Thailand verblijft, kun je voor de eSIM van 60 dagen kiezen. Blijf je nóg langer? Dan is de eSIM van 90 dagen interessant.

Het gebruik maken van een eSIM in Thailand is bij Holafly een fluitje van een cent. Je kunt eerst de eSIM bij Holafly kopen, waarna je een QR code toegestuurd krijgt. Deze QR code moet je scannen, waarmee je het abonnement direct activeert. Dit stelt je in staat om in Thailand direct te internetten.

Hoe kies je de beste provider uit?

Een reis naar Thailand vraagt om de nodige voorbereidingen. Zo is het belangrijk om na te gaan of je vaccinaties moet hebben. Ook moet je goed nagaan of het handig is om in Nederland alvast wat Thais geld te pinnen. Tevens is het dus belangrijk om vooraf een eSIM te regelen.

Regel je dit tijdig? Als je dan in Thailand landt, schakelt je smartphone direct om naar je nieuwe Thaise abonnement. Dat is een belangrijk voordeel van eSIM: het contact leggen met een netwerk gebeurt volledig automatisch. Zodra je in Thailand landt, ben je hierdoor in staat om te internetten.

Voordat het zover is, moet je wel de beste eSIM in Thailand uitkiezen. Daarvoor wijzen wij je graag op meerdere belangrijke criteria:

 • Tijdsduur van het abonnement. Hoe lang verblijf je in Thailand? Het antwoord op die vraag moet je afstemmen op de tijdsduur van het abonnement. Als je bijvoorbeeld 30 dagen in Thailand verblijft, heb je een langdurend abonnement nodig. Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, bieden niet alle eSIM providers een abonnement met een dergelijke tijdsduur aan.
 • Databundel. Je hebt ook nog met de hoeveelheid data te maken. Wat echter bij de eSIM providers in Thailand opvalt, is dat zij alleen onbeperkte databundels aanbieden. Althans; dat geldt voor bovenstaande providers. Er zijn ook providers die een eSIM met een x aantal GB aanbieden. Let hier goed op en stem dit goed af op de manier hoe je van het internet gebruik wilt maken.
 • Prijs. Hoeveel geld wil je aan je eSIM in Thailand uitgeven? Dat is ook een belangrijke vraag waar je goed naar moet kijken. Wat sowieso opvalt, is dat de tijdsduur en het prijskaartje hand in hand met elkaar gaan. Des te langer het eSIM abonnement doorloopt, des te meer geld je hieraan kwijt bent.
 • Reviews over de eSIM provider. Wil je tussen bovenstaande eSIM providers de juiste keuze maken? Dat kan vrij lastig zijn, aangezien deze beide providers enigszins hetzelfde aanbod hebben. Om toch tot de juiste te komen, kun je daarom het beste de reviews over de eSIM providers even checken. Mocht één van de eSIM providers (veel) beter beoordeeld worden, is dat mogelijk reden om voor díe eSIM provider te kiezen.

Waarom kiezen voor een prepaid simkaart in Thailand?

De keuze voor eSIM in Thailand is de enige juiste keuze. Het kopen van een prepaid simkaart in het land is ook een mogelijkheid, maar is lang niet zo handig. Bovendien krijg je bij een prepaid simkaart al snel met de nodige kosten te maken.

Kies je voor een eSIM in Thailand? Dan geniet je ook nog eens direct van internet in dit land. Zoals hierboven al besproken, hoef je hiervoor alleen maar een app te downloaden. Of alleen maar een QR code te downloaden. Nadat je dit hebt gedaan, heb je direct de beschikking over internet in Thailand. Ideaal.

Het afsluiten van een eSIM in Thailand is ook een fluitje van een cent. Vergelijk dit maar eens met het kopen van een prepaid simkaart. Dat is toch een stuk omslachtig, waarna je ook nog eens de simkaart regelmatig moet opwaarderen. Daar is bij een eSIM in Thailand ook geen sprake van.

Tevens vallen de kosten op zich reuze mee. Verblijf je bijvoorbeeld 30 dagen in Thailand? Dan betaal je hier bij Holafly slechts €69,00 voor. Voor dit bedrag geniet je dan ook nog eens van onbeperkte data in Thailand.

Als je begaan met het milieu bent, is een eSIM in Thailand ook verstandig. Dit is immers een virtuele simkaart en geen fysieke simkaart, zoals bij een prepaid simkaart wel het geval is. Als iedereen voor een eSIM zou kiezen, zou dit heel wat plastic afval besparen!

Al met al voldoende reden om te kiezen voor een eSIM in Thailand. Daar komt nóg één reden bovenop: het gemak. Met een eSIM heb je in heel Thailand de beschikking over internet. Dat maakt het boeken van een accommodatie toch een stuk makkelijker. Of het uitzoeken van de route, terwijl je al onderweg bent.

Aandachtspunten & tips voor een eSIM simkaart in Thailand

Vertrek je binnen afzienbare tijd naar Thailand? Verdiep je dan alvast even in de mogelijkheden van een eSIM in Thailand. Ook kan het verstandig zijn om alvast een eSIM pakket af te sluiten.

Graag wijzen wij je ook nog op onderstaande tips:

 • Vraag ervaringen aan medereizigers. In de afgelopen jaren zijn onwijs veel mensen op vakantie naar Thailand gegaan. Veel van deze mensen hebben ook voor een eSIM gekozen, waardoor het waardevol is om hun ervaringen even te peilen. Dat maakt het kiezen tussen de eSIM providers in Thailand ook een stuk eenvoudiger.
 • Check goed of je telefoon de eSIM ondersteunt. Zeker als je een relatief oude smartphone hebt, moet je even goed nagaan of deze smartphone wel de eSIM ondersteunt. In veel gevallen is dit inderdaad zo, maar lang niet in alle gevallen.
 • Zet je roaming aan. Als je van eSIM in Thailand gebruik wilt maken, is het belangrijk om je roaming aan te zetten. Hierdoor geniet je in heel Thailand van (snel) internet!

Links