Tele2

Voorlopig is Tele2 eSIM niet beschikbaar in Nederland en uit navraag blijkt dat daar voorlopig ook geen plannen voor zijn.

Vergelijk hier alle providers waar eSIM wél verkrijgbaar is, overstappen is gemakkelijker dan ooit zonder fysieke simkaart.

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van eventuele nieuwe updates omtrent de eSIM ondersteuning bij Tele2.

Wanneer biedt Tele2 eSIM ondersteuning?

Wij hebben aangeklopt bij Tele2 met de vraag wanneer eSIM ondersteuning beschikbaar komt in Nederland.

Helaas kan de provider nog niet aangeven wanneer ondersteuning voor de ingebouwde simkaart beschikbaar wordt gesteld. Ook wordt er geen schatting gegeven over wanneer er bij Tele2 eSIM ondersteuning komt.

Wanneer de provider meer informatie vrijgeeft delen wij dat uiteraard direct op deze pagina.

Tele2 verklaring over eSIM
Verklaring over eSIM op het forum van Tele2 (bron).

Over Tele2 Nederland

Tele2 eSIM

Tele2 was voorheen een Zweedse provider die zich naast KPN, T-Mobile en Vodafone oriënteerde op de Nederlandse markt. In januari 2019 zijn T-Mobile en Tele2 gefuseerd.

Naast een grote verandering op de telecommarkt bracht dit binnen het bedrijf ook een aantal veranderingen in de organisatie met zich mee.

Meer weten over Tele2? Lees de onderstaande informatie of bezoek Tele2.nl.

4x voordelen

Tele2 Nederland is een zeer populaire provider in Nederland. En dat is niet voor niets. Waarom is dat? Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Beste 4G dekking van Nederland: Tele2 biedt een dekking van 97% in Nederland.
 • 1,5 miljoen tevreden klanten: Klanten beoordelen de provider met een algemeen tevredenheidscijfer van 8,2 (bron: Consumentenbond, 2019).
 • Beste mobiele provider van 2019: In 2017, 2018 en 2019 is Tele2 uitgeroepen tot de beste mobiele provider van Nederland. Op basis van onafhankelijk onderzoek op criteria prijs, klantenservice en netwerk. Het netwerk heeft bijgedragen aan het uitstekend rapportcijfer onder haar eigen klanten: een 9,3.
 • Goedkoopste bundels: Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat Tele2 de goedkoopste provider is voor bundels vanaf 10GB. Het unlimited abonnement is met slechts 25 euro per maand ook de goedkoopste bundel op de markt.

Ga jij ook de voordelen van Tele2 ontdekken? Of ben je nog niet helemaal overtuigd? Wellicht is in dat geval een maandelijks opzegbaar abonnement een goede optie. Wanneer je ontevreden bent stap je in dat geval gemakkelijk weer over.

5x beloftes na de fusie T-Mobile/Tele2

Zoals gezegd zijn Tele2 Nederland een T-Mobile gefuseerd. Dit brengt veranderingen met zich mee. Om het vertrouwen van de klant te bewaren doen de bedrijven vijf beloftes.

1. Als eerste 5G in Nederland

De grote telecomproviders in Nederland zijn druk bezig met de voorbereidingen op het 5G netwerk. Dit is de razendsnelle opvolger van het 4G netwerk.

Door de integratie van de netwerken verzekeren Tele2 en T-Mobile dat zij landelijk de eerste provider gaan zijn die 5G uitrolt.

4G dekking
Tele2 heeft op dit moment een eigen 4G netwerk in Nederland met antennes verspreid over het hele land. Deze antennes maken gebruik van radiogolven die communiceren met je smartphone. De dekking ligt hierbij op maar liefst 97%. In vrijwel het gehele land kun je dus gebruikmaken van razendsnel 4G internet. Bevind je je toch buiten het dekkingsgebied? Dan val je terug op het langzamere 3G netwerk van T-Mobile.

Met de dekkingsgraad van 97% kun je bijna het gehele land ook met een hoge geluidskwaliteit bellen. Ook is bellen over 4G mogelijk bij Tele2.

2. Blijvend scherpe prijzen + glasvezel internet

Als (nieuwe) klant hoef je niet bang te zijn voor snel stijgende prijzen na de overname. Tele2 en T-Mobile beloven de eerste drie jaar geen prijsverhogingen door te voeren. Er wordt hooguit alleen gecorrigeerd voor inflatie.

Daarnaast rollen T-Mobile en Tele 2 samen glasvezel uit voor minstens 2 miljoen huishoudens die ook gebruik willen maken van vast internet van T-Mobile of Tele2. Zeker in combinatie met mobiel heb je dan recht op interessante extra’s zoals dubbele data en korting op je abonnementskosten.

3. Unlimited data abonnement blijvend voor €25 per maand

Op dit moment beidt Tele2 het razend populaire sim only abonnement aan met de naam: ‘Unlimited data’. Bij dit abonnement krijg je onbeperkt bellen, sms’en en internet voor slechts €25 per maand.

Het bedrijf belooft tot drie jaar na de fusie de scherpe prijs van dit onbeperkt internet-abonnement niet te verhogen.

4. Maandelijks opzegbare abonnementen

Bij KPN en VodafoneZiggo kom je terecht in een ‘gouden kooi’, aldus T-Mobile en Tele2. Volgens hen strikken KPN en VidafoneZiggo je met een mooie korting, maar kom je daarna niet snel meer van het contract af. En dat is waar: beide bedrijven bieden geen maandelijks opzegbare abonnementen aan maar contracten van 1 of 2 jaar.

Bij T-Mobile/Tele2 belooft men dat ze blijvend maandelijks opzegbare abonnementen zullen aanbieden. Ben je na één maand niet meer tevreden? Dan stap je gemakkelijk over naar een andere provider.

Kies je toch liever voor vastigheid, dan kan dat. Dit bespaart je 1 a 2 euro per maand aan abonnementskosten.

5. Snel internet door heel Nederland

Veel providers met scherpe prijzen – zoals Budget Mobiel en Lebara – bieden zeer beperkte internetsnelheden.

T-Mobile en Tele2 stellen een eind te maken aan de digitale ongelijkheid in Nederland. Maar liefst 500.000 huishoudens in Nederland hebben zeer slechte vaste verbindingen. Dat vinden zij schandalig.

Daarom maakt T-Mobile samen met Tele2 internetsnelheden van 100 Mbit per seconde landelijk beschikbaar.

4 gedachten over “Tele2”

 1. Nieuwe telefoon gekocht Van iphone 6 naar iPhone 14 pro max . Alleen e-sim op de nieuwe telefoon….
  Nu blijkt dat Tele-2 ook nog leeft in het dinosauriërs tijdperk…

  Wanneer biedt Tele-2 e-sim aan en gaat het met haar tijd mee ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie