T-Mobile eSIM

Plaats een reactie ↓

BREAKING: T-Mobile introduceert als eerste en enige provider de eSIM in Nederland!
Een T-Mobile eSIM abonnement afsluiten is nu mogelijk.

-> Bekijk hier de eSIM abonnementen van T-Mobile.

Tip: Je kunt ook ‘gewoon’ klant blijven bij je huidige provider. Een extra tweede abonnement sluit je vervolgens af bij T-Mobile. Let op: Dit kan alleen bij de iPhone XS, XS Max, XR en iPhone 11-toestellen.


Het is ook mogelijk om een eSIM abonnement met toestel af te sluiten (let op: alleen mogelijk bij eSIM telefoons zoals de iPhone XR, XS of XS Max of tablets iPad Pro of iPad Air). Daarnaast is het mogelijk alleen een eSIM only abonnement af te sluiten in het geval je reeds een geschikte iPhone in bezit hebt.

eSIM nu verkrijgbaar bij T-Mobile Nederland

Goed nieuws! In augustus kondigde T-Mobile als eerste provider in Nederland de eSIM aan. Vanaf nu is bij de provider mogelijk om een eSIM abonnement te afsluiten voor een dual sim telefoon. Dit kan zowel bij een abonnement met toestel als bij een sim only abonnement.

Wanneer je al een abonnement bij T-Mobile hebt, kun je een eSIM aanvragen als vervanging voor je fysieke simkaart.

Momenteel zijn de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR de enige e-SIM telefoons waarbij een dergelijk abonnement afgesloten kan worden. Ook de iPad Pro en de iPad Air worden ondersteund.

T-Mobile simkaarten
Simkaarten zijn in de toekomst verleden tijd met de eSIM.

De voordelen van eSIM

Veel (zakelijke) gebruikers hebben de wens van dual sim. Zij lopen namelijk vaak met twee telefoons in hun zak of moeten hun privé telefoonnummer ook zakelijk gebruiken. In eerste instantie hebben vooral deze gebruikers interesse in de dual sim functie.

Maar ook steeds meer particulieren vinden het ideaal. Je hoeft immers niet meer te werken met fysieke simkaarten en kan een nieuw afgesloten abonnement direct met een QR-code activeren.

Verwacht wordt dat in de toekomst de fysieke simkaart in zijn geheel verdwijnt. Alle toestellen zijn dan voorzien van een ingebouwde simkaart.

Alle voordelen op een rij:

  • Overstappen is gemakkelijk. Je scant het nieuwe abonnement gewoon met een QR code.
  • Nooit meer geklooi met een fysieke simkaart.
  • Dual sim ondersteund: je kunt gebruikmaken van twee nummers in één telefoon. Bijvoorbeeld een privé en zakelijk nummer.
  • De eSIM is veel kleiner dan een simkaart. Hierdoor is er voor fabrikanten meer ruimte voor andere onderdelen.

Wat is eSIM en hoe werkt het bij T-Mobile?

In onderstaande video wordt door T-Mobile uitgelegd hoe de eSIM werkt:

Tip: Lees hier een blog van T-Mobile.nl over de eSIM.

Andere providers volgen in de toekomst

Momenteel is T-Mobile dus de enige eSIM aanbieder in Nederland. Verwacht wordt dat veel Nederlandse providers gaan volgen.

In het buitenland zijn ze al verder. Zo is T-Mobile USA bijvoorbeeld al erg ver met de eSIM-ondersteuning en hebben ze een app ontwikkeld waarmee eSIM-abonnementen geactiveerd kunnen worden op een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR.

T-Mobile USA volgt AT&T op, die eerder dit jaar al de eSIM ondersteunde voor de nieuwe iPhones. Ook Verizon is met deze nieuwe technologie bezig en zal op korte termijn abonnementen aanbieden.

Plaats een reactie