T-Mobile eSIM

Plaats een reactie ↓

BREAKING: T-Mobile introduceert als eerste en enige provider de eSIM in Nederland!
Een T-Mobile eSIM abonnement afsluiten is nu mogelijk.

-> Bekijk hier de eSIM abonnementen van T-Mobile.

Tip: Je kunt ook ‘gewoon’ klant blijven bij je huidige provider. Een extra tweede abonnement sluit je vervolgens af bij T-Mobile. Let op: Dit kan alleen bij de iPhone XS, XS Max, XR en iPhone 11-toestellen.

Het is ook mogelijk om een eSIM abonnement met toestel af te sluiten (let op: alleen mogelijk bij eSIM telefoons zoals de iPhone XR, XS of XS Max of tablets iPad Pro of iPad Air). Daarnaast is het mogelijk alleen een eSIM only abonnement af te sluiten in het geval je reeds een geschikte iPhone in bezit hebt.


eSIM nu verkrijgbaar bij T-Mobile Nederland

Goed nieuws! In augustus kondigde T-Mobile als eerste provider in Nederland de eSIM aan. Vanaf nu ondersteunt de provider dual sim in combinatie met een eSIM abonnement. Dit kan zowel bij een abonnement met toestel als bij een sim only abonnement. Hiervoor heb je wel een geschikt dual sim telefoon nodig.

Wanneer je al een telefoon abonnement bij T-Mobile hebt, kun je de eSIM aanvragen als vervanging voor je fysieke simkaart.

Momenteel zijn de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPhone 11-toestellen de enige e-SIM telefoons waarbij een dergelijk abonnement afgesloten kan worden. Ook de iPad Pro en de iPad Air worden ondersteund.

T-Mobile simkaarten
Simkaarten zijn in de toekomst verleden tijd met de eSIM.

De voordelen van eSIM

Veel (zakelijke) gebruikers hebben de wens van dual sim. Zij lopen namelijk vaak met twee telefoons in hun zak of moeten hun privé telefoonnummer ook zakelijk gebruiken. In eerste instantie hebben vooral deze gebruikers interesse in de dual sim functie.

Maar ook steeds meer particulieren vinden het ideaal. Je hoeft immers niet meer te werken met fysieke simkaarten en kan een nieuw afgesloten abonnement direct met een QR-code activeren.

Verwacht wordt dat in de toekomst de fysieke simkaart in zijn geheel verdwijnt. Alle toestellen zijn dan voorzien van een ingebouwde simkaart.

Alle voordelen op een rij:

  • Overstappen is gemakkelijk. Je scant het nieuwe abonnement gewoon met een QR code.
  • Nooit meer gesteggel met een fysieke simkaart.
  • Dual sim wordt ondersteund: je kunt gebruikmaken van twee nummers in één telefoon. Bijvoorbeeld een privé en zakelijk nummer.
  • De eSIM is veel kleiner dan een simkaart. Hierdoor is er voor fabrikanten meer ruimte voor andere onderdelen. Zoals een grotere accu (bron: Bright).

Wat is eSIM en hoe werkt het bij T-Mobile?

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de T-Mobile eSIM ondersteuning werkt:

Tip: Lees hier een blog van T-Mobile.nl over de eSIM.

Andere providers volgen in de toekomst

Momenteel is T-Mobile dus de enige eSIM provider in Nederland. Verwacht wordt dat andere Nederlandse providers gaan volgen.

In het buitenland zijn ze al verder. Zo is T-Mobile USA bijvoorbeeld al erg ver met de eSIM-ondersteuning en hebben ze een app ontwikkeld waarmee eSIM-abonnementen geactiveerd kunnen worden op een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR.

T-Mobile USA volgt AT&T op, die eerder dit jaar al de eSIM ondersteunde voor de nieuwe iPhones. Ook Verizon is met deze nieuwe technologie bezig en zal op korte termijn abonnementen aanbieden.

Plaats een reactie