T-Mobile eSIM-abonnementen

T-Mobile introduceert als eerste provider de eSIM in Nederland! Zeker in combinatie met T-Mobile Thuis ben je erg goedkoop uit bij T-Mobile:

3. T-Mobile » GO GO GO deals!

GO GO GO deals: deze week gratis aansluitkosten en extra korting!
✅ Tot €10 per maand combivoordeel in combinatie met vast internet van T-Mobile Thuis, óf bij meerdere mobiele abonnementen op één adres.
eSIM-ondersteuning voor de Apple Watch.

Bekijk T-Mobile eSIM »

Benieuwd naar acties van andere providers? Bekijk alle acties.


T-Mobile ondersteunt nu ook eSIM (dual sim)

Goed nieuws! In augustus kondigde T-Mobile als eerste provider in Nederland de eSIM aan. Vanaf nu ondersteunt de provider dual sim in combinatie met een eSIM abonnement.

Dit kan zowel bij een abonnement met toestel als bij een sim only abonnement. Hiervoor heb je wel een geschikt toestel nodig zoals de iPhone XS of nieuwer.

Wanneer je al een telefoon abonnement bij T-Mobile hebt, kun je de eSIM aanvragen als vervanging voor je fysieke simkaart.

Momenteel zijn de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPhone 11 en iPhone 11 Pro-toestellen de enige e-SIM telefoons waarbij een dergelijk abonnement afgesloten kan worden bij T-Mobile. Ook de iPad Pro en de iPad Air worden ondersteund.

BEKIJK T-MOBILE ESIM »


Wat zijn de voordelen?

Veel (zakelijke) gebruikers hebben de wens van dual sim. Zij lopen namelijk vaak met twee telefoons in hun zak of moeten hun privé telefoonnummer ook zakelijk gebruiken. Veel van deze gebruikers hebben interesse in de dual sim functie.

Maar ook steeds meer particulieren vinden het ideaal. Je hoeft immers niet meer te werken met fysieke simkaarten en kan een nieuw afgesloten abonnement direct met een QR-code activeren.

Verwacht wordt dat in de toekomst de fysieke simkaart in zijn geheel verdwijnt. Alle toestellen zijn dan voorzien van een ingebouwde simkaart.

Alle voordelen op een rij

 • Overstappen is gemakkelijk. Je scant het nieuwe abonnement gewoon met een QR code.
 • Nooit meer gesteggel met een fysieke simkaart.
 • Dual sim wordt ondersteund: je kunt gebruikmaken van twee nummers in één telefoon. Bijvoorbeeld een privé en zakelijk nummer via twee aparte abonnementen. Zo hoef je nooit meer met twee verschillende telefoons te werken.
 • De eSIM is veel kleiner dan een simkaart. Hierdoor is er voor fabrikanten meer ruimte voor andere onderdelen. Zoals een grotere accu (bron: Bright).
 • Ga je naar het buitenland? Met een dual sim telefoon kun je in het buitenland een prepaid bundel kopen zonder dat je daarvoor je Nederlandse simkaart moet verwijderen. Met een eSIM telefoon is het zelfs mogelijk om een prepaid abonnement af te sluiten in het buitenland. Niet door een extra simkaart te plaatsen ,maar gewoon door de QR-code te scannen.
T-Mobile simkaarten
Simkaarten zijn in de toekomst verleden tijd met de eSIM.

Hoe werkt het?

T-Mobile eSIM

De term ‘eSIM‘ is afkomstig van ‘embedded sim’ en is de opvolger van de fysieke simkaart. In de basis heeft eSIM dus dezelfde functie als een fysieke simkaart. Het verschil is dat de eSIM zit ingebouwd in je toestel en je deze geheel digitaal kunt aansturen.

Zo kun je nu een speciaal sim only abonnement van T-Mobile activeren op de eSIM – ook wel ‘eSIM only’ genoemd. Hierbij krijg je dus geen fysieke simkaart. Je krijgt na het afsluiten van een abonnement een QR-code van T-Mobile. Wanneer je deze QR-code scant wordt een eSIM profiel geïnstalleerd op je telefoon.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de T-Mobile eSIM ondersteuning werkt:

Tip: Lees hier een blog van T-Mobile.nl over de eSIM.


eSIM abonnement bestellen bij T-Mobile

Vanaf nu kun je dus een dual sim abonnement met eSIM bestellen bij T-Mobile. Dit kan zowel een sim only abonnement (‘eSIM only’) als een abonnement met telefoon zijn.

Heb je al een mobiel abonnement bij T-Mobile en beschik je over een toestel met eSIM? Dan kun je de eSIM gratis aanvragen via de inlog portal van My T-Mobile.

T-Mobile zorgt er dan voor dat je abonnement wordt overgezet op de e-SIM.

De prijzen van eSIM abonnementen bij T-Mobile zijn gelijk aan de prijzen van reguliere sim only abonnementen. Daarvoor hoef je het dus niet te laten!


Abonnement downloaden & activeren

Bestel je een T-Mobile abonnement met eSIM, dan ontvang je een QR-code om je eSIM te downloaden.

 1. Om de eSIM te activeren heb je allereerst een internetverbinding (wifi) en de nieuwste software op je telefoon nodig.
 2. Ga vervolgens naar Instellingen.
 3. Klik op Mobiel netwerk.
 4. Kies hier voor Abonnement toevoegen.
 5. Scan de QR-code die je per mail hebt ontvangen. Hiermee download je de eSIM op jouw telefoon.
 6. Klaar! Je kunt direct genieten van je T-Mobile abonnement met eSIM.

Video
Kom je er niet uit? Bekijk dan hier nog eens de uitleg van T-Mobile zelf:


Zakelijk eSIM abonnement

De eSIM is ideaal voor zakelijke gebruikers. Zo kun je 1 abonnement gebruiken voor privé doeleinden en een tweede eSIM abonnement afsluiten voor zakelijke doeleinden.

Speciaal voor ondernemers en zzp’ers biedt T-Mobile een zakelijk abonnement met eSIM aan. Op deze manier houd je zakelijk en privé eenvoudig gescheiden.

Geschikte iPhone-toestellen
Let op: alleen ondernemers met een iPhone XS of nieuwer kunnen bij T-Mobile gebruikmaken van dual sim via eSIM.

Apple Watch
Veel zakelijke gebruikers bezitten ook een Apple Watch. Tot op heden is het nog niet mogelijk om eSIM te activeren voor de Apple Watch.

T-Mobile geeft aan wel te experimenten met de eSIM op de Apple Watch. In de nabije toekomst zal ook hier ondersteuning voor komen.


Wanneer volgen de andere providers in Nederland?

Momenteel is T-Mobile dus de enige eSIM provider in Nederland. Verwacht wordt dat andere Nederlandse providers gaan volgen. Of dat al in het jaar 2020 zal zijn is nog niet bekend.

KPN en Vodafone hebben aangegeven wel met de technologie bezig te zijn. Het is echter nog niet bekend wanneer de eSIM wordt ondersteund. Wat dat betreft is T-Mobile een voorloper qua innovatie.

In het buitenland zijn ze al verder. Zo is T-Mobile USA bijvoorbeeld al erg ver met de eSIM-ondersteuning en hebben ze een app ontwikkeld waarmee eSIM-abonnementen geactiveerd kunnen worden. T-Mobile USA volgt AT&T op, die eerder dit jaar al de eSIM ondersteunde voor de nieuwe iPhones. Ook Verizon is met deze nieuwe technologie bezig en zal op korte termijn abonnementen aanbieden.


2 gedachten over “T-Mobile eSIM-abonnementen”

Plaats een reactie