Odido eSIM-abonnementen

Odido introduceert als eerste provider de eSIM in Nederland! Zeker in combinatie met Odido Internet ben je erg goedkoop uit bij deze provider:

2. Odido » Haastmakers t/m 31 juli!

✅ Tijdelijk extra korting door de lancering van Odido en géén aansluitkosten.
✅ Tot €10 per maand korting wanneer je ook vast internet afsluit (Odido Internet), óf wanneer je twee mobiele Odido abonnementen op één adres hebt.
Unlimited vanaf €27,50 per maand (slechts €22,50 bij Combivoordeel!).

Bekijk ODIDO eSIM »

Benieuwd naar acties van andere providers? Bekijk alle acties.


Odido ondersteunt nu ook eSIM (dual sim)

Goed nieuws! In augustus kondigde Odido als eerste provider in Nederland de eSIM aan. Vanaf nu ondersteunt de provider dual sim in combinatie met een eSIM abonnement.

Dit kan zowel bij een abonnement met toestel als bij een sim only abonnement. Hiervoor heb je wel een geschikt toestel nodig zoals de iPhone XS of nieuwer.

Wanneer je al een telefoon abonnement bij Odido hebt, kun je de eSIM aanvragen als vervanging voor je fysieke simkaart.

Momenteel zijn de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPhone 11 en iPhone 11 Pro-toestellen de enige e-SIM telefoons waarbij een dergelijk abonnement afgesloten kan worden bij Odido. Ook de iPad Pro en de iPad Air worden ondersteund.

BEKIJK ODIDO ESIM »


Wat zijn de voordelen?

Veel (zakelijke) gebruikers hebben de wens van dual sim. Zij lopen namelijk vaak met twee telefoons in hun zak of moeten hun privé telefoonnummer ook zakelijk gebruiken. Veel van deze gebruikers hebben interesse in de dual sim functie.

Maar ook steeds meer particulieren vinden het ideaal. Je hoeft immers niet meer te werken met fysieke simkaarten en kan een nieuw afgesloten abonnement direct met een QR-code activeren.

Verwacht wordt dat in de toekomst de fysieke simkaart in zijn geheel verdwijnt. Alle toestellen zijn dan voorzien van een ingebouwde simkaart.

Alle voordelen op een rij

 • Overstappen is gemakkelijk. Je scant het nieuwe abonnement gewoon met een QR code.
 • Nooit meer gesteggel met een fysieke simkaart.
 • Dual sim wordt ondersteund: je kunt gebruikmaken van twee nummers in één telefoon. Bijvoorbeeld een privé en zakelijk nummer via twee aparte abonnementen. Zo hoef je nooit meer met twee verschillende telefoons te werken.
 • De eSIM is veel kleiner dan een simkaart. Hierdoor is er voor fabrikanten meer ruimte voor andere onderdelen. Zoals een grotere accu (bron: Bright).
 • Ga je naar het buitenland? Met een dual sim telefoon kun je in het buitenland een prepaid bundel kopen zonder dat je daarvoor je Nederlandse simkaart moet verwijderen. Met een eSIM telefoon is het zelfs mogelijk om een prepaid abonnement af te sluiten in het buitenland. Niet door een extra simkaart te plaatsen ,maar gewoon door de QR-code te scannen.
T-Mobile simkaarten
Simkaarten zijn in de toekomst verleden tijd met de eSIM.

Hoe werkt het?

T-Mobile eSIM

De term ‘eSIM‘ is afkomstig van ‘embedded sim’ en is de opvolger van de fysieke simkaart. In de basis heeft eSIM dus dezelfde functie als een fysieke simkaart. Het verschil is dat de eSIM zit ingebouwd in je toestel en je deze geheel digitaal kunt aansturen.

Zo kun je nu een speciaal sim only abonnement van Odido activeren op de eSIM – ook wel ‘eSIM only’ genoemd. Hierbij krijg je dus geen fysieke simkaart. Je krijgt na het afsluiten van een abonnement een QR-code van Odido. Wanneer je deze QR-code scant wordt een eSIM profiel geïnstalleerd op je telefoon.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de Odido eSIM ondersteuning werkt:

Tip: Lees hier een blog van Odido.nl over de eSIM.


eSIM abonnement bestellen bij Odido

Vanaf nu kun je dus een dual sim abonnement met eSIM bestellen bij Odido. Dit kan zowel een sim only abonnement (‘eSIM only’) als een abonnement met telefoon zijn.

Heb je al een mobiel abonnement bij Odido en beschik je over een toestel met eSIM? Dan kun je de eSIM gratis aanvragen via de inlog portal van My Odido.

Odido zorgt er dan voor dat je abonnement wordt overgezet op de e-SIM.

De prijzen van eSIM abonnementen bij Odido zijn gelijk aan de prijzen van reguliere sim only abonnementen. Daarvoor hoef je het dus niet te laten!


Abonnement downloaden & activeren

Bestel je een Odido abonnement met eSIM, dan ontvang je een QR-code om je eSIM te downloaden.

 1. Om de eSIM te activeren heb je allereerst een internetverbinding (wifi) en de nieuwste software op je telefoon nodig.
 2. Ga vervolgens naar Instellingen.
 3. Klik op Mobiel netwerk.
 4. Kies hier voor Abonnement toevoegen.
 5. Scan de QR-code die je per mail hebt ontvangen. Hiermee download je de eSIM op jouw telefoon.
 6. Klaar! Je kunt direct genieten van je Odido abonnement met eSIM.

Video
Kom je er niet uit? Bekijk dan hier nog eens de uitleg van Odido zelf:


Zakelijk eSIM abonnement

De eSIM is ideaal voor zakelijke gebruikers. Zo kun je 1 abonnement gebruiken voor privé doeleinden en een tweede eSIM abonnement afsluiten voor zakelijke doeleinden.

Speciaal voor ondernemers en zzp’ers biedt Odido een zakelijk abonnement met eSIM aan. Op deze manier houd je zakelijk en privé eenvoudig gescheiden.

Geschikte iPhone-toestellen
Let op: alleen ondernemers met een iPhone XS of nieuwer kunnen bij Odido gebruikmaken van dual sim via eSIM.

Apple Watch
Veel zakelijke gebruikers bezitten ook een Apple Watch. Tot op heden is het nog niet mogelijk om eSIM te activeren voor de Apple Watch.

Odido geeft aan wel te experimenten met de eSIM op de Apple Watch. In de nabije toekomst zal ook hier ondersteuning voor komen.


Wanneer volgen de andere providers in Nederland?

Momenteel is Odido dus de enige eSIM provider in Nederland. Verwacht wordt dat andere Nederlandse providers gaan volgen. Of dat al in het jaar 2020 zal zijn is nog niet bekend.

KPN en Vodafone hebben aangegeven wel met de technologie bezig te zijn. Het is echter nog niet bekend wanneer de eSIM wordt ondersteund. Wat dat betreft is Odido een voorloper qua innovatie.

In het buitenland zijn ze al verder. Zo is T-Mobile USA bijvoorbeeld al erg ver met de eSIM-ondersteuning en hebben ze een app ontwikkeld waarmee eSIM-abonnementen geactiveerd kunnen worden. T-Mobile USA volgt AT&T op, die eerder dit jaar al de eSIM ondersteunde voor de nieuwe iPhones. Ook Verizon is met deze nieuwe technologie bezig en zal op korte termijn abonnementen aanbieden.


2 gedachten over “Odido eSIM-abonnementen”

Plaats een reactie