KPN eSIM

Plaats een reactie ↓

LAATSTE UPDATE: Bij KPN is de eSIM voorlopig niet beschikbaar.
T-Mobile is momenteel de enige aanbieder in Nederland
.

-> Bekijk hier de eSIM abonnementen van T-Mobile.

Tip: Je kunt je huidige KPN abonnement behouden en een tweede abonnement met eSIM afsluiten bij T-Mobile. Twee providers, twee nummers, op één telefoon. Handig toch? Let op: dit is alleen mogelijk bij de iPhone XS, XS Max, XR en de iPhone 11-toestellen.

Toe aan een nieuw toestel? Dan kun je vanaf nu ook een eSIM abonnement inclusief toestel afsluiten bij T-Mobile.

Bekijk de prijzen bij T-Mobile »

eSIM KPN

Biedt KPN ondersteuning voor de eSIM?

Tot op heden biedt KPN nog géén eSIM ondersteuning, net als de meeste providers in Nederland. Alleen T-Mobile biedt momenteel eSIM abonnementen.

Dit leidt soms tot frustratie bij abonnees van KPN: voor mensen met een nieuwe iPhone – die de eSIM kan ondersteunen – is het in Nederland nog niet mogelijk om hier gebruik van te maken.

Veel KPN-klanten wachten op het moment dat ze een privé en zakelijk abonnement kunnen samenvoegen in bijvoorbeeld hun nieuwe iPhone 11. Dat is nu nog niet mogelijk. Een extra eSIM abonnement afsluiten bij T-Mobile is zoals gezegd de enige optie. Dit kan een sim only abonnement inclusief of exclusief toestel zijn.

In andere landen is er meer ondersteuning voor e-SIM. Zo kunnen mensen in de USA gebruikmaken van de e-SIM bij providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T. Het is onduidelijk waarom het in die landen al wél wordt ondersteund en in Nederland nog nauwelijks. Mogelijk is de markt er in Nederland nog niet klaar voor.


Wanneer is de eSIM beschikbaar bij KPN?

Wij hebben KPN gevraagd wanneer de eSIM beschikbaar is. De verklaring van de telecomprovider is als volgt:

“KPN gelooft in de toegevoegde waarde van eSIM. KPN vindt daarbij de toepassing van de GSMA standaarden een vereiste voor succesvolle implementatie van de eSIM. De technologie om eSIM’s te ondersteunen grijpt in op de kern van onze bedrijfsvoering en is daarmee een tijdrovende innovatie. Daarnaast gold lange tijd dat Apple de functionaliteit niet bij introductie van de nieuwe telefoons, maar pas later middels een iOS-update beschikbaar stelden.”

De introductie van de mogelijkheid om smartwatches en smartphones met een eSIM op afstand van een dergelijk SIM-profiel te voorzien, is dan ook niet op korte termijn voorzien bij KPN,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.


KPN Zakelijk

KPN Zakelijk + eSIM

Vooral zakelijke klanten van KPN wachten op het moment dat de eSIM wordt geïntroduceerd. Op dit moment is het bij de provider nog niet mogelijk om een privé en zakelijk telefoonnummer in een dual sim telefoon samen te voegen. Hier is wel veel vraag naar.

KPN EEN MKB

Voor MKB’ers biedt de provider “KPN EEN MKB” aan. Een award winnend product speciaal voor MKB-ers. Extra Veilig Internet beschermd je tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites. Eventuele technische storingen standaard binnen 8 kantooruren opgelost. Zo blijft je business altijd draaien.

Ook voor MKB’ers zou een ondersteuning voor eSIM prettig zijn. Bij afname van nieuwe iPhone-toestellen hoeft dan niet meer gewerkt te worden met fysieke simkaarten.

KPN Kleinzakelijk

Nederland telt meer dan 2 miljoen ondernemingen. Hieronder vallen niet alleen MKB’ers maar ook kleinzakelijke onderneming bestaande uit één of enkele personen. Deze ondernemingen hebben andere behoeften. Daarom is er KPN Kleinzakelijk.

Met KPN Kleinzakelijk combineer je tot 5 mobiele abonnementen op 1 adres. Ideaal voor de zzp’er of ondernemer met enkele werknemers.


Veel vragen vanuit de community

Op het online forum van KPN zijn er veel vragen omtrent de eSIM. Moderator Erik stelt dat “we de eSIM binnenkort naast de zakelijke markt ook voor andere toepassingen gaan ondersteunen. Concrete data daarvoor hebben we alleen nog niet.”

Deze update geldt tot nadere berichtgeving. Wij houden de berichtgeving van KPN natuurlijk in de gaten en zullen een update plaatsen wanneer er meer bekend is.

Reactie KPN over eSIM (1)
Reactie op KPN forum (bron).
Reactie KPN over eSIM (2)
Een andere reactie op het forum.

Dit is waar KPN voor staat

KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. De provider heeft daarom vijf thema’s die symbool staan voor hun bedrijf: netwerk, innovatie, verbinding, veiligheid, en duurzaamheid (bron).

KPN netwerk

Netwerk
Of je nu klant bent bij KPN of niet, elke consument in Nederland maakt dagelijks gebruik van het netwerk van KPN. Direct of indirect. Dit kan zijn via glasvezelverbindingen, tot radiozenders en 4G netwerken. Het netwerk van KPN is volgens hen één van de beste ter wereld.

Innovatie
De slimme oplossingen van KPN helpen Nederland vooruit, aldus de provider. Bijvoorbeeld door efficiëntere oplossingen te bedenken die minder energie te verbruiken of sneller verbinden. Een belangrijke revolutie is internet of things (IoT). Deze revolutie zal telefoon, tabels, wearables, auto’s en huishoudelijke apparaten met elkaar verbinden via het nieuwe 5G netwerk.

De eSIM (embedded sim) zal een belangrijke rol spelen in deze IoT-revolutie. Het is wachten op ondersteuning voor eSIM, KPN heeft laten weten dat deze technologie op de to-do-list staat.

Verbinding – “Midden in de samenleving”
KPN stelt dat men mensen met elkaar in verbinding brengt. Letterlijk en figuurlijk. Dit doen zijn namelijk met zo’n 135 diensten en producten maar ook met veel maatschappelijke projecten in sport, kunst en cultuur.

Veiligheid
Cybersecurity wordt vandaag de dag steeds belangrijker. KPN heeft hier veel waarde aan. Persoonlijke gegevens en overige data worden goed beschermd bij de provider.

Duurzaamheid
KPN streeft naar minder energieverbruik door het netwerk. Ook denken zij na over het verminderen van afval. De provider wil zo ‘groen’ zijn als hun logo. Het behoort volgens hen bij een van de meest groene bedrijven ter wereld.


Gerelateerde artikelen

2 gedachten over “KPN eSIM”

 1. dag KPN, Hallo T-Mobile. (zowel voor glasvezel als mobiel abonnement) Persoonlijk vindt ik het belachelijk dat het allemaal zolang moet duren en de providers de “markt” afwachten. Het is niet de markt afwachten, maar de markt op slot houden! Gelukkig is er nu een provider die eindelijk esim ondersteund zodat ook alle verkochte (geadverteerde) functionaliteit gebruikt kan worden. Voor mij geldt hetzelfde; ik wacht even de nieuwe iPhone af en als KPN dan nog geen eSIM heeft weet ik niet of ik na ~10 jaar nog wel blijf. De introductie hiervan duurt te lang (bij alle providers). Gelukkig is er nu vooruitgang, helaas via T-Mobile.

  Beantwoorden
  • Hallo Sofie,

   Wij horen veel soortgelijke reacties van klanten met vast internet & mobiel abonnement via KPN. Tot nu toe hebben wij nog geen signalen dat KPN op korte termijn met de eSIM komt. Apple lijkt de telecom providers enigszins te hebben overvallen met de snelle introductie van de eSIM in de laatste iPhone-toestellen.

   T-Mobile opereert een stuk internationaler en heeft daarom sneller ingespeeld op de technologie. Zeker in combinatie met vast internet (“Uit & Thuis”) zijn er interessante pakketten wanneer je besluit over te stappen.

   Succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie