KPN eSIM-abonnementen

KPN eSIM is extreem goedkoop beschikbaar via dochterbedrijf Simyo: in combinatie met KPN vast internet krijg je daar dubbele data en extra korting met Simyo Compleet! Maar ook bij KPN zelf kun je tegenwoordig terecht voor een eSIM abonnement. Welke aanbieding kies jij?

1. Simyo (KPN) » Scherpe Deals t/m 31 mei!

✅ Deze maand extra korting op databundels en géén aansluitkosten!
✅ Voor de 30e keer uitgeroepen tot beste provider door de Consumentenbond! Kwalitatief én prijstechnisch de beste keuze
.
Combivoordeel: 2x zoveel GB’s en belminuten voor klanten met vast internet van KPN. De grootste databundel wordt daarmee 30 GB!

Bekijk Simyo Actie »

ℹ️ Wil je het sim only abonnement activeren op de eSIM? Kies dan bij stap 2 voor ‘eSIM’.


4. KPN » Snelpakkers

Tijdelijk extra korting op Unlimited.
Combivoordeel: Tot €5 korting exclusief voor klanten met vast internet van KPN.

Bekijk KPN actie »
Kies bij stap 3 voor ‘e-SIM’.

ℹ️ Hoewel Simyo een goedkopere optie is (ook voor niet-KPN klanten) is een KPN abonnement ook gunstig voor mensen met vast internet van KPN. Zeker wanneer je kiest voor Unlimited data.

Benieuwd naar acties van andere providers? Bekijk alle acties.


Kun je niet wachten op de eSIM bij KPN? Het is ook mogelijk om je huidige abonnement te behouden en een tweede abonnement voor eSIM afsluiten bij Simyo (KPN) of T-Mobile. Twee providers, twee nummers, op één telefoon.

Toe aan een nieuw toestel? Dan kun je ook een eSIM abonnement inclusief toestel afsluiten bij T-Mobile.

KPN logo

Biedt KPN eSIM ondersteuning (dual sim)?

Tot op heden biedt KPN nog géén eSIM ondersteuning, net als de meeste providers in Nederland. Het is nog niet bekend wanneer de telecomprovider wel met ondersteuning komt. Maar er is ook goed nieuws: Simyo (dochterbedrijf KPN) en T-Mobile bieden momenteel eSIM abonnementen aan.

Vooral Simyo is een interessante optie voor jou wanneer je geinteresseerd bent in KPN eSIM. Zij bieden als dochterbedrijf namelijk hoge combinatiekortingen voor klanten met vast internet van KPN en bovendien krijg je dubbele data en belminuten. Dit voordeel heet Simyo Compleet.

Het feit dat KPN zelf nog geen ondersteuning biedt leidt soms tot frustratie bij abonnees: voor mensen met een nieuwe iPhone – die de eSIM ondersteunt – is het in Nederland nog niet mogelijk om hier gebruik van te maken.

Veel klanten wachten op het moment dat ze een privé en zakelijk abonnement kunnen samenvoegen in bijvoorbeeld hun nieuwe iPhone 11. Zodat ze 2 nummers op 1 telefoon kunnen gebruiken. Dat is nu nog niet mogelijk.

KPN eSIM
eSIM bij KPN.

Alternatief 1: Simyo (KPN eSIM partner)

Sinds kort is het mogelijk om bij Simyo een eSIM abonnement af te sluiten. De dochterprovider van KPN is daarmee de tweede provider in Nederland die deze technologie ondersteunt.

Omdat de provider als dochterbedrijf opereert op het netwerk van KPN, krijgen klanten met vast internet van KPN enkele extra’s. Zo geldt er een extra korting op de maandelijkse abonnementsprijs. Daarnaast ontvang je als klant dubbele data.

Heb je vast internet van KPN? Dan is een mobiel abonnement bij Simyo dus een zeer interessant alternatief.

Alternatief 2: T-Mobile

Een extra eSIM abonnement afsluiten bij T-Mobile is momenteel het enige alternatief. Dit kan een sim only abonnement inclusief of exclusief toestel zijn. Zeker in combinatie met vast internet van T-Mobile kan het een interessante optie zijn.

T-Mobile heeft het beste netwerk van Nederland. Met een abonnement bij deze provider ben je dan ook verzekerd van een uitstekende kwaliteit bellen, sms’en en internetten. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis.

Waarom zo weinig providers?

In andere landen is er meer ondersteuning voor e-SIM. Zo kunnen mensen in de USA gebruikmaken van de e-SIM bij providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T.

Het is onduidelijk waarom het in die landen al wél wordt ondersteund en in Nederland nog nauwelijks. Mogelijk is de markt er in Nederland nog niet klaar voor.


Beschikbaarheid

Wij hebben KPN gevraagd wanneer eSIM ondersteuning beschikbaar komt.

De verklaring van de telecomprovider is als volgt:

“KPN gelooft in de toegevoegde waarde van eSIM. Wij vinden daarbij de toepassing van de GSMA standaarden een vereiste voor succesvolle implementatie van de eSIM. De technologie om eSIM’s te ondersteunen grijpt in op de kern van onze bedrijfsvoering en is daarmee een tijdrovende innovatie. Daarnaast gold lange tijd dat Apple de functionaliteit niet bij introductie van de nieuwe telefoons, maar pas later middels een iOS-update beschikbaar stelden.”

De introductie van de mogelijkheid om smartwatches (zoals de Apple Watch) en smartphones met een eSIM op afstand van een dergelijk SIM-profiel te voorzien, is dan ook niet op korte termijn voorzien,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.


KPN Zakelijk met eSIM

Zakelijk

Vooral zakelijke klanten van KPN wachten op het moment dat de eSIM wordt geïntroduceerd en zij een dergelijk abonnement kunnen aanvragen.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een privé en zakelijk abonnement van KPN in één dual sim telefoon samen te voegen. Hier is wel veel vraag naar.

Wij raden je aan een zakelijk eSIM abonnement bij T-Mobile en Simyo te nemen, zij bieden wél ondersteuning.

Wanneer KPN Zakelijk eSIM ondersteuning biedt stellen wij je op deze pagina op de hoogte. Hieronder lees je meer informatie over de twee zakelijke pakketten ‘Eén MKB’ en ‘Kleinzakelijk’.

1. EEN MKB

Voor MKB’ers biedt de provider KPN EEN MKB aan. Een award winnend product speciaal voor MKB-ers. Extra Veilig Internet beschermd je tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites. Eventuele technische storingen standaard binnen 8 kantooruren opgelost. Zo blijft je business altijd draaien.

Ook voor MKB’ers zou een ondersteuning voor eSIM prettig zijn. Bij afname van nieuwe iPhone-toestellen hoeft dan niet meer gewerkt te worden met fysieke simkaarten.

2. Kleinzakelijk

Nederland telt meer dan 2 miljoen ondernemingen. Hieronder vallen niet alleen MKB’ers maar ook kleinzakelijke onderneming bestaande uit één of enkele personen. Deze ondernemingen hebben andere behoeften. Daarom is er KPN Kleinzakelijk.

Met Kleinzakelijk combineer je tot 5 mobiele abonnementen op 1 adres. Ideaal voor de zzp’er of ondernemer met enkele werknemers.


Veel vragen vanuit de community

Op het online forum worden veel vragen gesteld omtrent de komst van KPN eSIM. Moderator Erik stelt dat “we de eSIM binnenkort naast de zakelijke markt ook voor andere toepassingen gaan ondersteunen. Concrete data daarvoor hebben we alleen nog niet.”

Deze update geldt tot nadere berichtgeving. Wij houden de berichtgeving van KPN natuurlijk in de gaten en zullen een update plaatsen wanneer er meer bekend is.

Reactie KPN over eSIM (1)
Reactie op forum (bron).
Reactie KPN over eSIM (2)
Een andere reactie op het forum.

Dit is waar KPN in Nederland voor staat

KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. De provider heeft daarom vijf thema’s die symbool staan voor hun bedrijf: netwerk, innovatie, verbinding, veiligheid, en duurzaamheid (bron).

Het netwerk van Nederland

Netwerk
Of je nu klant bent of niet, elke consument in Nederland maakt dagelijks gebruik van het netwerk van KPN. Direct of indirect. Dit kan zijn via glasvezelverbindingen, tot radiozenders en 4G netwerken. Het netwerk is volgens hen één van de beste ter wereld.

Innovatie
De slimme oplossingen van KPN helpen Nederland vooruit, aldus de provider. Bijvoorbeeld door efficiëntere oplossingen te bedenken die minder energie te verbruiken of sneller verbinden. Een belangrijke revolutie is internet of things (IoT). Deze revolutie zal telefoon, tabels, wearables, auto’s en huishoudelijke apparaten met elkaar verbinden via het nieuwe 5G netwerk.

De eSIM (embedded sim) zal een belangrijke rol spelen in deze IoT-revolutie. Het is wachten op ondersteuning voor eSIM, KPN heeft laten weten dat deze technologie op de to-do-list staat.

Verbinding – “Midden in de samenleving”
KPN stelt dat men mensen met elkaar in verbinding brengt. Letterlijk en figuurlijk. Dit doen zijn namelijk met zo’n 135 diensten en producten maar ook met veel maatschappelijke projecten in sport, kunst en cultuur.

Veiligheid
Cybersecurity wordt vandaag de dag steeds belangrijker. KPN hecht hier veel waarde aan. Persoonlijke gegevens en overige data worden goed beschermd bij de provider.

Duurzaamheid
KPN streeft naar minder energieverbruik door het netwerk. Ook denken zij na over het verminderen van afval. De provider wil zo ‘groen’ zijn als hun logo. Het behoort volgens hen bij een van de meest groene bedrijven ter wereld.


Voordelen

Vijf voordelen van KPN op een rijtje:

 1. Uitgebreid aanbod in abonnementen en bundels.
 2. Het meest betrouwbare netwerk van Nederland met razendsnel 4G.
 3. Combineer Internet en/of Televisie met Mobiel en krijg interessante korting met de pakketten Compleet of Hussel.
 4. Flexibiliteit: Bundels zijn maandelijks aanpasbaar. Zowel omhoog als omlaag.
 5. Sinds kort ook bundels met Unlimited Data in het assortiment.

Het derde punt willen wij graag verder uitlichten. Voor klanten die verschillende diensten met elkaar combineren zijn er dus interessante voordelen met KPN Compleet of KPN Hussel. Hierbij heb je recht op interessante extra’s wanneer je diensten als Mobiel, Internet, TV en Entertainment combineert.

Het is helaas niet mogelijk om zowel voor Compleet als voor Hussel te kiezen. Je dient een keuze te maken. In de toekomst gelden deze voordelen ook voor een mobiel abonnement met eSIM.

Combivoordeel: KPN Compleet

Compleet

Gebruikmaken van Compleet kan wanneer je zowel vast internet als een mobiel abonnement bij KPN hebt. Wanneer je al vast internet van de provider hebt is het afsluiten van een mobiel of sim only abonnement extra interessant. Dit geldt uiteraard ook voor toekomstige abonnementen met eSIM.

Met Compleet heb je recht op de volgende voordelen:

 • Iedere maand €5,- korting op elk mobiel abonnement.
 • Dubbel zoveel MB’s, minuten en sms’jes. Dus: een bundel van 1GB wordt verdubbeld naar 2GB.
 • Gratis zenderpakket: Pluspakket of FOX Sports. Deze keuze is maandelijks aanpasbaar.
 • Samen MB’s delen: Zijn er meerdere KPN-abonnementen op een adres aanwezig? Wanneer een an deze gebruikers zijn of haar bundel niet volledig verbruikt kan dit worden gedeeld met een andere gebruiker via de MijnKPN-app.
 • Gratis samen bellen: Zijn er twee of meer KPN-abonnementen op hetzelfde adres aanwezig? Dan kan je gratis en onbeperkt naar elkaar bellen.

Hussel is de opvolger van Compleet. Mogelijk zal Compleet binnenkort verdwijnen en gaat Hussel verder als de enige voordeeloptie.

Hussel

Hussel

Naast Compleet biedt de provider nu ook Hussel. Met Hussel stel je jouw ideale combinatie van Mobiel, Internet, Televisie en/of Entertainment samen. Maandelijks is dit aanpasbaar.

Met Hussel heb je recht op de volgende voordelen:

 • €5,- entertainmentvoordeel: Je krijgt iedere maand 5 euro korting op Internet als je ook een entertainment optie kiest. Keuze uit o.a.: FOX Sports, Spotify, Pluspakket, Film1.
 • Korting op Mobiel: Iedere maand €5 tot €7,50 korting op je mobiele abonnement. Dit geldt in de toekomst ook voor een abonnement met eSIM. Hoeveel korting je krijgt is afhankelijk van welke bundel je kiest. Bij de goedkopere bundels krijg je 5 euro korting, bij de duurste bundel 7,50 euro.
 • Onderling gratis bellen: Heb je twee abonnementen op één huisadres. Dan bel je onderling gratis met elkaar. Onbeperkt.
 • Data delen: Deel MB’s met anderen die ook een abonnement hebben op hetzelfde adres.
 • Onbeperkt internet: Met Hussel heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een mobiel abonnement met unlimited data waarmee je onbeperkt kunt internetten. In de toekomst geldt dit ook voor eSIM.
 • Tech desk: Wil je net wat meer technische ondersteuning voor je apparatuur dan gebruikelijk? Dan kun je de ’tech desk’ bellen. Dit is een uitbreiding op de standaard klantenservice.

Samenvatting

De eSIM (embedded SIM) is een innovatie in de wereld van mobiele telefonie. In plaats van een fysieke SIM-kaart, bevat een eSIM een digitale versie van de SIM-gegevens die op een toestel is opgeslagen. KPN is één van de eerste telecomproviders in Nederland die deze technologie aanbiedt aan haar klanten.

Met een eSIM kun je gemakkelijk overschakelen tussen verschillende abonnementen, zonder dat je fysieke SIM-kaarten hoeft te verwisselen. Ook is het ideaal voor mensen die vaak reizen, omdat je eenvoudig een abonnement kunt kopen voor het land waar je je bevindt zonder dat je een nieuwe SIM-kaart hoeft aan te schaffen.

Een eSIM is ook handig voor mensen die meerdere apparaten willen gebruiken, zoals een tablet, smartphone en smartwatch. KPN biedt Multisim voor degenen die één eSIM-abonnement willen activeren op al deze apparaten tegelijk. Met de eSIM technologie kun je namelijk diverse apparaten onder één abonnement laten activeren, zonder dat je extra fysieke simkaarten hoeft te kopen.

KPN biedt eSIM-abonnementen aan voor zowel prepaid als postpaid. Hiermee kun je kiezen voor een abonnement waarbij je maandelijks betaalt of juist vooraf betaalt. Ook biedt KPN eSIM-abonnementen aan voor louter zakelijke klanten.

Met een eSIM ben je in staat om efficiënter te communiceren, te reizen zonder zorgen en meerdere apparaten te gebruiken onder één abonnement. KPN is hierbij een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eSIM-abonnement.


Gerelateerde artikelen

5 gedachten over “KPN eSIM-abonnementen”

 1. dag KPN, Hallo T-Mobile. (zowel voor glasvezel als mobiel abonnement) Persoonlijk vindt ik het belachelijk dat het allemaal zolang moet duren en de providers de “markt” afwachten. Het is niet de markt afwachten, maar de markt op slot houden! Gelukkig is er nu een provider die eindelijk e-sim ondersteund zodat ook alle verkochte (geadverteerde) functionaliteit gebruikt kan worden. Voor mij geldt hetzelfde; ik wacht even de nieuwe iPhone af en als KPN dan nog geen e-SIM heeft weet ik niet of ik na ~10 jaar nog wel blijf. De introductie hiervan duurt te lang (bij alle providers). Gelukkig is er nu vooruitgang, helaas via T-Mobile.

  Beantwoorden
  • Hallo Sofie,

   Wij horen veel soortgelijke reacties van klanten met vast internet & mobiel abonnement via KPN. Tot nu toe hebben wij nog geen signalen dat KPN op korte termijn met de eSIM komt. Apple lijkt de telecom providers enigszins te hebben overvallen met de snelle introductie van de technologie in de laatste iPhone-toestellen. Er werd verwacht dat de eerste iPhones met de ingebouwde simkaart pas later op de markt zouden komen.

   T-Mobile opereert een stuk internationaler en heeft daarom sneller ingespeeld op de technologie. Zeker in combinatie met vast internet (“Uit & Thuis”) zijn er interessante pakketten wanneer je besluit over te stappen.

   Succes!

   Beantwoorden
   • Hallo eSIM.nl

    Apple heeft de markt overvallen? De eSim wordt al jaren gebruikt in e Apple watch, dit was al een voorbode, daarna is dit in 2018 al geintroduceerd in de iPhone XS en XR. Daarnaast is het toch al jaren duidelijk dat de fysieke kaart een keer aan het einde komt van zijn looptijd dus….. volgens mij heeft het niets met overvallen te maken maar met niet naar de toekomst kijken.
    Ook in andere Europese landen is de adoptie van eSIM overigens erg traag.

    Beantwoorden
 2. Beste Kpn nu is de tijd om in te stappen met jullie eigen Kpn en niet via een dochter provider. Neem een voor beeld aan T mobile. Jullie willen voorop lopen? Neem die kans, uitdaging en ondernemerschap nu voor zowel privé als zakelijk. Ben benieuwd en anders toch net als die andere 83.000 mensen switchen naar T mobile. Waar blijft Hollands Glorie?

  Beantwoorden
 3. Beste KPN,

  Wat zou ik het fijn vinden als jullie overgaan naar esim. Dan kan ik mijn huidige abonnement continue paraat houden, wanneer ik in het buitenland ben en een prepaid simkaartje koop om lokaal te bellen. Ik heb het dan over buiten europa, want in Europa bel je uit 1 bundel 😉

  Ik denk dat het handig is, dat jullie het uitproberen bij simyo, maar verstandiger zou het zijn om gewoon KPN voorop te laten open. Jullie zijn immers het beste netwerk. Ik zou dat tenminste doen, wanneer ik in jullie schoenen zou staan 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie