KPN eSIM

Plaats een reactie ↓

LAATSTE UPDATE: Bij KPN is de eSIM voorlopig niet beschikbaar.
T-Mobile is momenteel de enige aanbieder in Nederland
.

-> Bekijk hier de eSIM abonnementen van T-Mobile.

Tip: Je kunt je huidige KPN abonnement behouden en een tweede abonnement met eSIM afsluiten bij T-Mobile. Twee providers, twee nummers, op één telefoon. Handig toch? Let op: dit is alleen mogelijk bij de iPhone XS, XS Max, XR en de iPhone 11-toestellen.

Toe aan een nieuw toestel? Dan kun je vanaf nu ook een eSIM abonnement inclusief toestel afsluiten bij T-Mobile.Bekijk de prijzen bij T-Mobile »

KPN

Wanneer biedt KPN ondersteuning voor de eSIM?

Tot op heden ondersteunt KPN nog niet de eSIM, net als alle andere providers in Nederland. Dit leidt soms tot frustratie bij abonnees van KPN: voor mensen met een nieuwe iPhone – die de eSIM kan ondersteunen – is het in Nederland nog niet mogelijk om hier gebruik van te maken.

Veel KPN-klanten wachten op het moment dat ze een privé en zakelijk telefoonnummer kunnen samenvoegen in bijvoorbeeld hun nieuwe iPhone 11. Dat is nu nog niet mogelijk. Een extra eSIM abonnement afsluiten bij T-Mobile is momenteel de enige optie.

In andere landen is het al wel het geval. Zo kunnen mensen in de USA gebruikmaken van de eSIM bij providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T. Waarom het in die landen al wél wordt ondersteund en in Nederland nog niet, is onduidelijk. Mogelijk is de markt er in Nederland nog niet klaar voor.

Huidig standpunt van KPN over de embedded SIM

Wij hebben KPN om een verklaring gevraagd waarom de e-SIM nog niet wordt ondersteund bij de telecomprovider. De reactie van het bedrijf is als volgt:

“KPN gelooft in de toegevoegde waarde van eSIM. KPN vindt daarbij de toepassing van de GSMA standaarden een vereiste voor succesvolle implementatie van de eSIM. De technologie om eSIM’s te ondersteunen grijpt in op de kern van onze bedrijfsvoering en is daarmee een tijdrovende innovatie. Daarnaast gold lange tijd dat Apple de functionaliteit niet bij introductie van de nieuwe telefoons, maar pas later middels een iOS-update beschikbaar stelden.”

De introductie van de mogelijkheid om smartwatches en smartphones met een eSIM op afstand van een dergelijk SIM-profiel te voorzien, is dan ook niet op korte termijn voorzien bij KPN,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Reactie in de community

Op het online forum van KPN zijn er veel vragen omtrent de eSIM. Moderator Erik stelt dat “we de eSIM binnenkort naast de zakelijke markt ook voor andere toepassingen gaan ondersteunen. Concrete data daarvoor hebben we alleen nog niet.”

Deze update geldt tot nadere berichtgeving. Wij houden de berichtgeving van KPN natuurlijk in de gaten en zullen een update plaatsen wanneer er meer bekend is.

Vraag - Antwoord op KPN.com
Reactie op KPN forum (bron).

Plaats een reactie