KPN eSIM

UPDATE: Bij KPN is de eSIM voorlopig NIET beschikbaar.
T-Mobile is momenteel de enige provider in Nederland die eSIM aanbiedt.


-> Bekijk hier het aanbod van T-Mobile en stap over.


Tot op heden ondersteunt KPN nog niet de eSIM, net als alle andere providers in Nederland. Dit leidt soms tot frustratie bij abonnees van KPN: voor mensen met een nieuwe iPhone – die de eSIM kan ondersteunen – is het in Nederland nog niet mogelijk om hier gebruik van te maken.

In andere landen is het al wel het geval. Zo kunnen mensen in de USA gebruikmaken van de eSIM bij providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T. Waarom het in die landen al wél wordt ondersteund en in Nederland nog niet, is onduidelijk. Mogelijk is de markt er in Nederland nog niet klaar voor.

KPN is wel enthousiast over de eSIM

Wij hebben KPN om een verklaring gevraagd waarom de e-SIM nog niet wordt ondersteund bij de telecomprovider. De reactie van het bedrijf is als volgt:

KPN gelooft in de toegevoegde waarde van eSIM. KPN vindt daarbij de toepassing van de GSMA standaarden een vereiste voor succesvolle implementatie van de eSIM. De technologie om eSIM’s te ondersteunen grijpt in op de kern van onze bedrijfsvoering en is daarmee een tijdrovende innovatie. Daarnaast geldt dat Apple de functionaliteit niet bij introductie van de nieuwe telefoons, maar pas later middels een iOS-update beschikbaar zal stellen. De introductie van de mogelijkheid om smartwatches en smartphones met een eSIM op afstand van een dergelijk SIM-profiel te voorzien, is dan ook niet op korte termijn voorzien.

Simkaart van KPN