Gratis eSIM

De eSIM aanvragen is gratis bij meerdere Nederlandse providers, mits je klant bent of een nieuw abonnement bestelt. Bestaande klanten kunnen eenvoudig een gratis eSIM aanvragen bij verlenging.

Tip: Bekijk hier de actuele acties van alle providers en activeer jouw eSIM gratis.

Ben je al een bestaande klant en heb je bijvoorbeeld al een sim only abonnement bij één van de volgende providers? In de online portal kan je dus eenvoudig een activatie van de eSIM aanvragen.

Bij het bestellen van een nieuw abonnement kan je direct kiezen voor “eSIM” in het bestelproces en je abonnement wordt vervolgens direct op je e-SIM geactiveerd.

eSIM aanvragen: prepaid of een abonnement?

Wij krijgen bij de redactie meermaals de vraag of het verstandig is om de eSIM prepaid of juist in een abonnement aan te vragen.

Uit ervaring kunnen wij delen dat wij een prepaid niet kunnen aanraden. Het is goedkoop om een prepaid aan te vragen, maar om de zoveel tijd moet je de prepaid kaart opladen met belminuten en/of data omdat anders het telefoonnummer vervalt.

Een fijn alternatief is om het goedkoopste abonnement te kiezen zonder data en het laagst mogelijke aantal belminuten, dit kan al voor €5 per maand bij Simyo. Zo blijf je altijd beschikken over hetzelfde nummer en heb je geen gedoe met het opladen van de prepaid kaart.

Providers

Bij de volgende providers is het op dit moment mogelijk om een gratis eSIM te activeren.

Op dit moment zijn dit de vier enige aanbieders in Nederland en wordt op korte termijn niet verwacht dat er kleinere aanbieders bij komen. Wij kunnen Simyo zeker aanraden als provider: zij zijn al 25x uitgeroepen tot beste provider van Nederland door de Consumentenbond. Daarnaast bieden zijn de goedkoopste abonnementen aan op de e-SIM. Ben je al klant bij Simyo? Dan kan je dus kosteloos overstappen op de digitale simkaart.

Gratis eSIM aanvragen bij Vodafone
Bij Vodafone is het aanvragen of activeren van de eSIM gratis mogelijk.