Gratis eSIM

De eSIM aanvragen is gratis bij vier Nederlandse providers. Mits je daar reeds klant bent of natuurlijk als nieuwe klant een abonnement bestelt. Overstappen kan dus zeker lonen:

✅ Bekijk hier de actuele acties van alle providers en activeer jouw eSIM gratis!

Je hebt al een eSIM abonnement vanaf €5 per maand!


Bestaande klanten kunnen eenvoudig een gratis eSIM aanvragen bij verlenging. Ben je al klant en heb je bijvoorbeeld al een actief sim only abonnement bij één van de volgende providers? In de online portal kan je ook eenvoudig een activatie van de eSIM aanvragen op je bestaande abonnement.

Bij het bestellen van een nieuw abonnement kan je direct kiezen voor “eSIM” in het bestelproces en je abonnement wordt vervolgens direct op je e-SIM geactiveerd.

eSIM aanvragen: prepaid of een abonnement?

Wij krijgen bij de redactie meermaals de vraag of het verstandig is om de eSIM prepaid of juist in een abonnement aan te vragen.

Uit ervaring kunnen wij delen dat wij een prepaid niet kunnen aanraden. Het is goedkoop om een prepaid aan te vragen, maar om de zoveel tijd moet je de prepaid kaart opladen met belminuten en/of data omdat anders het telefoonnummer vervalt.

Een fijn alternatief is om het goedkoopste abonnement met eSIM te kiezen, eventueel zonder data en het laagst mogelijke aantal belminuten: dit kan al voor €5 per maand bij Simyo. Zo blijf je altijd beschikken over hetzelfde nummer en heb je geen gedoe met het regelmatig opladen van de prepaid kaart omdat anders je telefoonnummer wordt opgeheven.

Providers

Bij de volgende providers is het op dit moment mogelijk om een gratis eSIM te activeren.

Op dit moment zijn dit de vier enige aanbieders in Nederland en wordt op korte termijn niet verwacht dat er kleinere aanbieders bij komen. Wij kunnen Simyo zeker aanraden als provider: zij zijn al 25x uitgeroepen tot beste provider van Nederland door de Consumentenbond. Daarnaast bieden zijn de goedkoopste abonnementen aan op de e-SIM. Ben je al klant bij Simyo? Dan kan je dus kosteloos overstappen op de digitale simkaart.

Gratis eSIM aanvragen bij Vodafone
Bij Vodafone is het aanvragen of activeren van de eSIM gratis mogelijk.

Toelichting

Met de introductie van de eSIM is het nu mogelijk om zonder een fysieke simkaart een abonnement of prepaid simkaart te gebruiken. Zo kun je twee telefoonnummers gescheiden van elkaar gebruiken op je iPhone of andere telefoon. Erg handig wanneer je een zakelijk en privé nummer wil gebruiken of wel eens naar het buitenland reist: dan kan je in de vrije simkaart ingang eenvoudig een prepaid simkaart stoppen voor gebruik in het desbetreffende land.

Nu vraag je je wellicht af: wat is eSIM en hoe werkt het nou precies? Hier wordt daar uitgebreid op ingegaan.

Op deze pagina geven we je meer informatie over hoe je de eSIM gratis kan activeren bij diverse providers als Simyo, KPN, Vodafone en T-Mobile.

Gratis eSIM prepaid of met een abonnement bestellen

Zoals gezegd raden wij sterk aan om het goedkoopste sim only abonnement te nemen bij Simyo. Dit kan al vanaf slechts €5 per maand. Bij Simyo kan je een gratis eSIM activatie aanvragen tijdens het bestelproces. Zo wordt het sim only abonnement direct geactiveerd op je e-SIM.

Ga je toch liever voor prepaid?

Op dit moment biedt alleen Simyo de mogelijkheid om prepaid gratis te activeren op de eSIM. Dit kan al voor een prijs van slechts €5 voor alleen de simkaart. Je ontvangt tevens €7,50 beltegoed. Er zijn geen aansluitkosten of verzendkosten verbonden aan de bestelling.

Zie hier alle actuele opties voor een prepaid eSIM:

ProviderBellenSMSKosten
simkaart
Simyo
(€7,50 beltegoed)
€0,10 p/m€0,10 p/sms€5,-
Simyo
(€22,50 beltegoed)
€0,10 p/m€0,10 p/sms€15,-
Simyo
(€35,- beltegoed)
€0,10 p/m€0,10 p/sms€25,-
Zie hier de kosten voor prepaid bij Simyo. Activatie op de eSIM is gratis!
Simyo is een zeer goedkope én goede provider: het bedrijf is al 25x uitgeroepen tot beste provider door Consumentenbond.