Curaçao

Voor veel Nederlanders is Curaçao een ideale vakantiebestemming. Dit heeft onder meer met het weer, de ligging en de algehele ‘vibe’ te maken. Wil je zelf ook een bezoekje aan dit eiland brengen? Besef dan even goed dat je normale internet abonnement op dit eiland eigenlijk niet te gebruiken is. Een eSIM voor je vakantie op Curaçao is daarom een absolute aanrader.

In dit artikel lees je alles over een e-SIM in Curacao. Zo bespreken we wat een eSIM is, wat je hieraan hebt op Curaçao, tussen welke providers je kunt kiezen en waar je zoal rekening mee moet houden. Ook laten wij je kennismaken met verschillende eSIM pakketten voor in Curaçao. Met één van deze pakketten kun je op Curaçao naar hartenlust internetten. Handig als je even wilt checken tot hoe laat die ene beachclub geopend is.

De beste eSIM providers in Curaçao

Bij Airalo vind je de meest interessante eSIM bundels van 2024.

Wat is een e-SIM kaart in Curaçao precies?

In Nederland kun je altijd en overal internetten. Dat is te danken aan het internetabonnement dat je bij een provider afgesloten hebt. Met dit abonnement kun je ook in de Europese Unie internetten, maar níet daarbuiten. Als je dat wel doet, krijg je met ongekend hoge kosten te maken.

Gelukkig biedt een eSIM uitkomst. Dit is een kleine chip in je smartphone die als virtuele simkaart kan functioneren. Als je een eSIM activeert, activeer je als het ware een simkaart voor op Curaçao. Je bent hierdoor in staat om op Curaçao te internetten. Daar heb je géén fysieke simkaart voor nodig; de eSIM is simpelweg een virtuele/digitale simkaart.

Met een eSIM heb je op Curaçao nergens omkijken naar. Je kunt overal internetten, zonder dat je hierbij bang hoeft te zijn voor extreem hoge kosten.

Verschil tussen een eSIM en een prepaid simkaart

Als je op Curaçao landt, kun je er ook voor kiezen om een prepaid simkaart te kopen. Op deze simkaart kun je een bepaald tegoed zetten, waarna je de simkaart in je smartphone kunt stoppen. Je bent vervolgens in staat om te internetten, totdat je door je tegoed heen bent.

Op zich handig, maar lang niet zo handig als een eSIM. Zo heb je bij een eSIM met veel minder handelingen te maken. Alle handelingen die je uit moet voeren, voer je bovendien op je smartphone uit. Je hoeft dus niet naar een verkoper toe, terwijl dit bij een prepaid simkaart wel het geval is.

Ook is een eSIM de duurzame keuze. Een eSIM is immers geen fysiek object, terwijl een prepaid simkaart een fysieke simkaart is. Die simkaart is van plastic vervaardigd; dit is uiteraard niet bevorderlijk voor het milieu. Een eSIM is daarom in 100% van de gevallen de betere keuze dan een prepaid simkaart.

Verschillende eSIM providers in Curaçao

Heb je interesse om een eSIM voor Curaçao te kopen? Dan raden wij je aan om vooral naar het aanbod van onderstaande eSIM providers te kijken. Deze aanbieders bieden de beste eSIM aan, zijn betaalbaar en staan ook nog goed aangeschreven.

Airalo

Wereldwijd gezien is Airalo één van de beste eSIM providers. Dit is onder meer te danken aan de wereldwijde dekking. Airalo biedt voor meer dan 180 landen geschikte eSIM pakketten aan. Het verbaast je wellicht niet, maar ook voor een eSIM voor Curaçao ben je bij Airalo aan het juiste adres.

Voor veel landen biedt Airalo meerdere eSIM pakketten aan. Daar is bij Curaçao echter geen sprake van. Je kunt op dit moment bij Airalo namelijk maar voor één eSIM pakket kiezen:

 • 1 GB data en 7 dagen geldig: $9,50.

Dit is op zich niet super ideaal te noemen. Wij zouden liever zien dat je een pakket met een langere tijdsduur af zou kunnen sluiten. Als je langer dan 7 dagen op Curaçao bent, moet je deze eSIM immers tussentijds verlengen. Dat is niet ideaal, maar kost ook weer niet al te veel moeite.

De eSIM voor Curaçao van Airalo is opvallend goedkoop. Voor nog geen 10 dollar kun je al 7 dagen lang gebruik van internet maken. Besef hierbij wel dat het om een beperkte hoeveelheid van 1 GB aan data gaat. Met name als je veel foto’s op je social media account wilt zetten, ben je snel door deze 1 GB heen.

Spreekt de eSIM voor Curaçao van Airalo je volledig aan? Dan is het een fluitje van een cent om deze eSIM te activeren. Je hoeft hiervoor slechts 4 stappen te doorlopen:

 • Stap 1: download de app van Airalo. Deze app is op alle Apple- en Android toestellen te downloaden.
 • Stap 2: kies de gewenste bestemming. Je kunt nu in de app de gewenste bestemming selecteren; Curaçao. Doordat je uit maar één pakket kunt kiezen, hoef je geen vergelijking meer te maken.
 • Stap 3: installeer je eSIM. Hoe je dit exact moet doen, staat duidelijk in de app aangegeven. Ook hiervoor hoef je slechts een paar kleine stappen te doorlopen.
 • Stap 4: activeer je eSIM. Als je eenmaal op Curaçao geland bent, is het zaak om je eSIM te activeren. Ook dit doe je bijzonder eenvoudig, mede dankzij de duidelijke instructies vanuit Airalo.

Holafly

Ben je niet volledig onder de indruk van de eSIM van Airalo? Kijk dan eens naar het aanbod van Holafly. Bij deze aanbieder kun je bijvoorbeeld uit meerdere eSIM pakketten kiezen:

 • 2 GB en 5 dagen geldig: $34,00.
 • 3 GB en 7 dagen geldig: $49,00.
 • 6 GB en 15 dagen geldig: $64,00.

Ten opzichte van Airalo heeft Holafly eigenlijk meer te bieden. Zo is het al een luxe dat je uit meerdere eSIM pakketten kunt kiezen. Ook is het ideaal dat je voor meerdere GB’s kunt gaan, getuige bovenstaande pakketten. Dat je ook nog voor een eSIM pakket van 15 dagen kunt kiezen, maakt de eSIM van Holafly des te interessanter.

Spreekt de eSIM van Holafly je aan? Dan is het een fluitje van een cent om deze eSIM te activeren:

 • Stap 1: bestel de gewenste eSIM via internet. Daarvoor moet je uiteraard wel een keuze tussen de bovengenoemde pakketten maken.
 • Stap 2: ontvang een QR code. Dit is een QR code die uniek is én aan jouw bestelling gekoppeld is.
 • Stap 3: scan de QR code. De QR code wordt automatisch naar je toegestuurd, waarna je deze makkelijk kunt scannen.
 • Stap 4: activeer de eSIM. Zodra je de QR code scant, wordt de eSIM geactiveerd. Daar hoef je zelf niks meer voor te doen. Je kunt vanaf dat moment direct van internet gebruik maken op Curaçao!

Hoe kies je de beste eSIM in Curaçao uit?

Zowel Airalo als Holafly bieden interessante eSIM mogelijkheden aan. Je zou daarom voor jezelf een goede vergelijking moeten maken, waarbij je op onder meer de onderstaande aandachtspunten moet letten:

 • Tijdsduur van het abonnement. Hoe lang verblijf je op Curaçao? Die tijdsduur moet je goed afstemmen op de tijdsduur van het abonnement zelf.
 • Databundel. Je hebt ook nog met de databundel te maken. Hoe wil je van internet op Curaçao gebruik maken? En hoeveel GB denk je nodig te hebben? Bij Holafly kun je dus uit meerdere pakketten met een verschillende hoeveelheid GB kiezen.
 • Prijskaartje. Het kan ook verstandig zijn om naar het prijskaartje te kijken. Dit vinden wij echter zelf minder van belang. Waarom? Omdat wij de eSIM pakketten voor Curaçao meer dan betaalbaar vinden.

Waarom kiezen voor een eSIM in Curaçao?

Als je op Curaçao op vakantie bent, heb je mogelijk af en toe internet nodig. Je wilt wellicht ergens voor reserveren of je bent op zoek naar bepaalde informatie. Of je wilt een leuke foto op Instagram of Facebook zetten. Voor deze taken heb je uiteraard internet nodig.

Je normale internet abonnement op Curaçao gebruiken, is absoluut af te raden. Het gebruik maken van een eSIM is daarentegen absoluut aan te raden:

 • Je geniet van veel gemak. Je kunt gemakkelijk de gewenste eSIM kopen en activeren. Nadat je dat gedaan hebt, geniet je overal op het eiland van internet.
 • Je bent duurzaam bezig. Een eSIM is altijd de betere keuze ten opzichte van een prepaid simkaart. Dit komt onder meer doordat een eSIM volledig digitaal is, terwijl een prepaid simkaart van plastic is. Niet ideaal.
 • Je betaalt een zacht prijsje. Als je op Curaçao wilt internetten, ben je hiervoor bij Airalo en Holafly aan het juiste adres. Bij beide eSIM providers hoef je opvallend weinig geld te betalen voor de eSIM.

Aandachtspunten & tips voor een eSIM in Curaçao

Spreekt een eSIM voor Curaçao je nou volledig aan? Als je binnenkort naar Curaçao op vakantie gaat, is het aan te raden om zo snel mogelijk de Curaçao te regelen. Als je eenmaal op dit vakantie-eiland aankomt, heb je daardoor nergens meer omkijken naar.

Ga wel eerst even goed na of je smartphone wel de eSIM ondersteunt. Met name als je een oudere smartphone hebt, is het verstandig om dit even te checken. Ook is het van belang om de roaming op je smartphone aan te zetten. Pas nadat je dat hebt gedaan, kun je van de eSIM op Curaçao gebruik maken. Fijne vakantie alvast gewenst!