Canada

Canada is zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld. Dit land kent een prachtige natuur, heeft meerdere gave steden en is onwijs veelzijdig. Dat heeft uiteraard ook met de afmetingen van het land te maken. Ben je je reis naar dit fraaie land aan het plannen? Overweeg dan vooral het activeren van een eSIM in Canada. Met zo’n virtuele simkaart geniet je van veel gemak.

Maar, wat is een eSIM in Canada nou precies? Wat zijn de voordelen van een eSIM in Canada? Tussen welke eSIM providers kun je kiezen? En hoe kies je voor je komende reis naar Canada de beste eSIM uit? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel.

Wat is een eSIM in Canada precies?

Een eSIM is niks meer dan een kleine chip in je smartphone. Deze chip dient als vervanger van de fysieke simkaart, maar daarvoor moet je ‘m wel eerst activeren. Voor het activeren moet je eerst een eSIM bestellen, waarna je in staat bent om in Canada te internetten.

Met je reguliere internet abonnement ben je daartoe niet in staat. Dit abonnement is immers alleen geldig in de Europese Unie. Je kunt alsnog van dit abonnement in Canada gebruik maken, maar dan betaal je je helemaal scheel. Kies in plaats daarvan voor een eSIM in Canada.

Met deze virtuele simkaart kun je in dit land probleemloos internetten. Je geniet van relatief snel internet, je geniet van veel gemak en je betaalt hier een zacht prijsje voor. Wat ook een groot voordeel is, is dat je in Canada uit meerdere eSIM providers kunt kiezen. Daar lees je verderop in dit artikel meer over.

Verschil tussen een eSIM en prepaid simkaart

Een eSIM is niet te vergelijken met een prepaid simkaart. Het klopt dat je met beide simkaarten kan internetten, maar daar houdt de vergelijking dan ook bij op. Deze twee simkaarten verschillen op meerdere vlakken:

 • Tegoed. Bij een eSIM heb je veelal met een xx aantal GB te maken. Bij een prepaid simkaart moet je eerst geld storten op de simkaart, waarna je kunt internetten. Het soort tegoed is dus op beide simkaarten anders.
 • Duurzaamheid. Een eSIM is een digitale simkaart, terwijl een prepaid simkaart een fysieke simkaart is. Aangezien zo’n simkaart van plastic gemaakt is, komt dit het milieu niet ten goede. Je kunt daarom beter voor een eSIM kiezen met het oog op duurzaamheid.
 • Gemak. Het bestellen en activeren van een eSIM is onwijs simpel. Je kunt dit makkelijk online doen, waarna je in Canada direct van internet geniet. Een prepaid simkaart moet je eerst bij een verkoper kopen, waarna je hier ook nog tegoed op moet zetten. Een prepaid simkaart is dus vele malen omslachtiger in gebruik dan een eSIM.

Verschillende eSIM providers in Canada

Wanneer vertrek je naar Canada? Voordat je vertrekt, is het verstandig om alles met betrekking tot de eSIM te regelen. Hiervoor kun je – gelukkig – bij meerdere eSIM providers terecht. Je kunt hierdoor op basis van je wensen altijd de juiste keuze voor de juiste eSIM maken.

Daarbij wijzen wij je graag op onderstaande eSIM providers. Deze providers zijn in Canada actief, bieden interessante pakketten aan en zijn ook nog opvallend betaalbaar!

Airalo

Wil je de beste eSIM voor Canada bestellen? Doe dit dan bij Airalo. Dit is één van de grootste eSIM providers die haar pijlen op onder andere Canada richt. Dit blijkt onder meer uit het diverse aanbod van eSIM pakketten waar je tussen kunt kiezen:

 • 1 GB en 7 dagen geldig: $6,00.
 • 2 GB en 15 dagen geldig: $11,00.
 • 3 GB en 30 dagen geldig: $15,00.
 • 5 GB en 30 dagen geldig: $18,00.
 • 10 GB en 30 dagen geldig: $30,00.

Je hebt bij Airalo dus voldoende keuze. Kijk goed naar de duur van je reis, zodat je hier de eSIM op aan kunt passen. Bepaal ook op voorhand goed hoe je van internet gebruik wilt maken. Als je dit relatief vaak (of intensief) wilt doen, ben je beter uit met een grotere databundel.

Heb je de perfecte eSIM bij Airalo gevonden? Dan kun je in slechts 4 stappen van deze eSIM gebruik maken. Je hoeft hiervoor alleen maar dit stappenplan op te volgen:

 • Stap 1: download in de App Store de app van Airalo.
 • Stap 2: selecteer de gewenste bestemming, Canada in dit geval. Bekijk de pakketten en selecteer het gewenste pakket.
 • Stap 3: installeer de eSIM. Hoe je dit moet doen, wordt duidelijk aangegeven.
 • Stap 4: activeer de eSIM. In de app van Airalo zie je vervolgens precies staan hoe je de eSIM moet activeren. Nadat je dit hebt gedaan, kun je direct internetten in Canada!

Al met al zijn wij uiterst te spreken over Airalo. Deze eSIM provider heeft veel te bieden, zonder hiervoor de hoofdprijs te rekenen. Onder aan de streep ben je bovenal van (heel) veel gemak verzekerd.

Holafly

Een andere geschikte eSIM provider voor Canada is Holafly. Net zoals Airalo is deze eSIM provider wereldwijd actief, waarbij het al heel veel mensen blij heeft gemaakt met een goed eSIM pakket

Bij Holafly heb je de keuze uit twee interessante pakketten:

 • 10 GB en 30 dagen geldig: €34,00.
 • 20 GB en 30 dagen geldig: €44,00.

Met beide pakketten kun je dus 30 dagen vooruit. Zelfs als je ene langere rondreis door Canada maakt, zit je bij Holafly dus goed. Daarbij geniet je ook nog van scherpe tarieven. Een bedrag van 34 of 44 euro kun je ongetwijfeld missen tijdens je rondreis door Canada.

Ook bij Holafly geniet je van opvallend veel gemak. Om van een eSIM bij Holafly gebruik te maken, hoef je alleen maar online het pakket te bestellen. Als je dat gedaan hebt, krijg je een QR code opgestuurd. Scan deze QR code en de eSIM is direct geactiveerd. Vanaf dat moment internet je in Canada naar hartenlust.

Hoe kies je de beste eSIM in Canada uit?

Het is voor je komende reis aan te raden om tussen bovenstaande eSIM providers een keuze te maken. Dit zijn namelijk, wat ons betreft, de beste aanbieders van dit moment. Let in ieder geval goed op de volgende aspecten:

 • Tijdsduur van het abonnement. Hoe lang ga je van een heerlijke vakantie in Canada genieten? Stem de duur van je vakantie goed af op de tijdsduur van de eSIM.
 • Databundel van het abonnement. Kijk ook goed hoeveel internet je verwacht te verbruiken. Als je dat weet, maak je gericht een keuze tussen de verschillende databundels.
 • Prijs van het abonnement. Uiteraard heb je ook nog met de prijs van het abonnement te maken. Zoals hierboven toegelicht, vallen de kosten van een eSIM in Canada reuze mee!

Waarom kiezen voor een eSIM in Canada?

De keuze voor een eSIM in Canada is een logische keuze. Door voor een eSIM te kiezen, voorzie je jezelf in Canada van internet. Je geniet al bij aankomst in dit land van internet, aangezien je de eSIM makkelijk kunt activeren. Na de activatie maak je direct gebruik van internet.

Hier hoef je dus weinig moeite voor te doen. Dat is bij een prepaid simkaart wel een ander verhaal. Je moet eerst de simkaart kopen, waarna je hier ook nog tegoed op moet zetten. Is dit tegoed op? Dan moet je het tegoed weer opwaarderen; dit kost allemaal kostbare tijd. Met een eSIM heb je hier allemaal geen omkijken naar!

Tevens vallen de kosten van een eSIM reuze mee. Bij zowel Airalo als bij Holafly geniet je voor maximaal een paar tientjes van een prima eSIM. Ook ben je met een eSIM een stuk duurzamer bezig, in verhouding tot het aanschaffen van een prepaid simkaart.

Aandachtspunten & tips voor een eSIM in Canada

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van een eSIM in Canada? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste eSIM te gaan. Daarvoor raden wij je dus de twee bovenstaande aanbieders/providers aan. Wij raden je ook aan om je even goed in deze aandachtspunten te verdiepen:

 • Ondersteunt je smartphone eSIM? Niet alle smartphones ondersteunen eSIM, waardoor je dit even goed na moet gaan. Zeker als je een oudere smartphone hebt, bestaat de kans dat deze eSIM niet ondersteunt.
 • Hoeveel internet heb je nodig? Op welke manier ga je vakantie in Canada vieren? En hoeveel internet denk je hiervoor nodig te hebben? Dit is iets waar je op voorhand goed over na moet denken, aangezien je uit meerdere databundels kunt kiezen.
 • Zet je roaming aan. Heb je een geschikte eSIM voor in Canada gevonden? In slechts een paar stappen kun je de eSIM al activeren. Nadat je dit hebt gedaan, is het zaak om roaming aan te zetten. Dat is simpelweg de enige mogelijkheid om in Canada van internet gebruik te kunnen maken.

Al met al is een eSIM voor in Canada onmisbaar. Het biedt veel gemak, je kunt tijdens je reis naar hartenlust internetten en de investering valt reuze mee!