Bali

Bali is één van de vele eilanden van Indonesië. Door de jaren heen is dit eiland één van de populairste vakantiestemmingen in het land geworden. Onder Nederlandse toeristen, maar ook onder toeristen vanuit andere (Europese) landen. Voor Bali is het toerisme inmiddels de belangrijkste inkomstenbron, waardoor men het voor toeristen zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Wil je zelf ook binnenkort naar Bali? Maak het jezelf dan ook zo makkelijk mogelijk met een eSIM in Bali.

Wat een eSIM in Bali is en hoe je hier gebruik van kunt maken, vertellen wij je in dit artikel. Ook maak je in dit artikel kennis met de beste eSIM providers van/in Bali. Daarbij laten wij je ook kennismaken met de verschillende eSIM pakketten.

Wat is een eSIM in Bali?

Als je in Bali op vakantie bent, is het op en top genieten. Je kunt van alles zien, doen en beleven. Je hoeft hierdoor in principe niet op je smartphone te zitten. Toch kan het handig zijn om de beschikking over internet te hebben. Met je normale internet abonnement is dat niet mogelijk, maar gelukkig is dit met een eSIM in Bali wel mogelijk.

Een eSIM is een virtuele simkaart. Dit is een chip die zich in je smartphone bevindt, waarmee in je het buitenland kunt internetten. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de simkaart te activeren. Hoe je dat doet, leggen we je verderop in dit artikel uit.

Dankzij een eSIM heb je dus geen fysieke simkaart meer nodig. Je kunt overigens je normale simkaart wel gewoon in je smartphone laten zitten. Die simkaart is alleen in Europa geldig. Als je eenmaal op Bali aankomt, selecteert je smartphone automatisch de juiste simkaart. In dit geval dus de eSIM die geschikt is voor Bali.

Verschil tussen een eSIM en prepaid simkaart

Een eSIM en prepaid simkaart zijn alles behalve hetzelfde:

 • Prepaid simkaart. Dit is een fysieke simkaart waarop je een bepaald bedrag/tegoed kunt zetten. Dit stelt je in staat om te internetten, maar je kunt uiteraard wel snel door dit tegoed heengaan. Bovendien is dit alles behalve duurzaam. Een prepaid simkaart is immers een plastic kaartje.
 • eSIM. Een eSIM is een virtuele simkaart, waarmee je in Bali kunt internetten. Je hebt hiervoor de keuze uit meerdere pakketten, waardoor je niks meer met een tegoed of iets dergelijks te maken hebt. Wel kun je met een bepaalde hoeveelheid data te maken krijgen.

Een eSIM is in veel gevallen absoluut de betere keuze. Qua duurzaamheid, qua gemak en qua kostenplaatje. Dat je voor een eSIM in Bali niet al te veel geld hoeft te betalen, blijkt overduidelijk uit de tarieven die we verderop benoemen.

Verschillende eSIM providers in Bali

Wil je in Bali graag naar wens kunnen internetten? Dan heb je hier dus een goede eSIM voor nodig. Gelukkig is het op dit moment mogelijk om uit de aanbiedingen van meerdere eSIM providers te kiezen. De beste eSIM providers in Bali bespreken we graag hieronder.

Airalo

Airalo is wereldwijd één van de beste eSIM providers. Dit komt onder meer doordat deze provider haar diensten voor meer dan 190 landen aanbiedt. Het zal geen verrassing zijn, maar je kunt hierdoor ook voor Bali voor Airalo kiezen.

Bij Airalo heb je op dit moment de keuze uit meerdere pakketten:

 • 1 GB en 7 dagen geldig: $5,50.
 • 2 GB en 15 dagen geldig: $8,00.
 • 3 GB en 30 dagen geldig: $11,00.
 • 5 GB en 30 dagen geldig: $16,50.
 • 10 GB en 30 dagen geldig: $24,75.
 • 20 GB en 30 dagen geldig: $40,00.

Deze prijzen vallen reuze mee, niet waar? Wel moet je even goed naar de maximale tijdsduur kijken. Als je bijvoorbeeld 2 of 3 maanden in Thailand verblijft, moet je meerdere keren de e-SIM in Bali activeren. Daarbij moet je ook even goed naar het gewenste gebruik kijken. Als je van plan bent om veel internet te verbruiken, heb je één van de ‘grotere’ pakketten nodig.

Heb je een geschikt pakket bij Airalo gevonden? Dan begint het echte genieten. Om van de eSIM in Bali van Airalo gebruik te maken, hoef je namelijk slechts 4 stappen te doorlopen:

 • Stap 1: download de app van Airalo.
 • Stap 2: selecteer de gewenste bestemming, in dit geval Indonesië. Kies daarbij ook één van de pakketten.
 • Stap 3: installeer nu de eSIM. Hoe je dat moet doen ,staat duidelijk in de app van Airalo uitgelegd.
 • Stap 4: activeer nu de eSIM. Voor het activeren van de eSIM hoef je slechts een paar stappen te doorlopen in de Airalo app.

Holafly

In onze ogen is Airalo de beste eSIM provider voor op Bali. Maar, je kunt ook prima voor één van de pakketten van Holafly kiezen. Deze eSIM provider biedt net iets andere pakketten aan, waardoor het interessant is om een goede vergelijking te maken:

 • 5 dagen met onbeperkte data: €19,00.
 • 7 dagen met onbeperkte data: €27,00.
 • 10 dagen met onbeperkte data: €34,00.
 • 15 dagen met onbeperkte data: €47,00.
 • 20 dagen met onbeperkte data: €57,00.
 • 30 dagen met onbeperkte data: €69,00.
 • 60 dagen met onbeperkte data: €87,00.
 • 90 dagen met onbeperkte data: €99,00.

Zoals je kunt zien, zijn de pakketten van Holafly heel anders opgebouwd. Zo is het bij deze eSIM provider mogelijk om voor een bundel met onbeperkte data te kiezen. Je hoeft je hierdoor nooit zorgen te maken dat je (te) veel internet verbruikt.

Ook kun je een langduriger abonnement bij Holafly afsluiten. Met een maximale duur van 90 dagen is het mogelijk om maximaal 3 maanden op Bali te verblijven, zonder je eSIM te hoeven verlengen. Gemak dient de mens!

Hoe kies je de beste eSIM in Bali uit?

Staat je reis naar Bali binnenkort op de planning? Zorg er dan voor dat je je goed voorbereidt. Dat je op dit moment dit artikel leest, betekent in ieder geval dat je goed op weg bent. Op Bali ga je simpelweg genieten van heel veel voordelen, indien je voor een eSIM kiest. Voordat het zover is, moet je wel even goed op 3 aandachtspunten letten:

 • Tijdsduur van het abonnement. Hoe lang ben je van plan om op Bali te blijven? Als je dat weet, weet je ook hoe lang de eSIM door zou moeten lopen. Stem de tijdsduur van het abonnement goed af op je vakantie.
 • Databundel. Je hebt ook met de databundel te maken. Wil je een paar GB aan data hebben? Of wil je voor een onbeperkte databundel gaan? Dit is eigenlijk de keuze tussen Airalo en Holafly.
 • Prijskaartje. Het is ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Wat moet je precies per maand betalen voor de eSIM op Bali? Ga dit goed na.

Waarom kiezen voor een eSIM in Bali?

Er zijn zwaarwegende redenen om voor een eSIM in Bali te kiezen:

 • Je geniet van veel gemak. Door je eSIM op Bali te activeren, geniet je van veel gemak. Je kunt naar wens internetten en het internetabonnement is ook nog eens heel snel geactiveerd. Nadat je de eSIM geactiveerd hebt, maak je direct gebruik van het internet op Bali.
 • Het is makkelijk af te sluiten. Een eSIM op Bali is ook heel makkelijk af te sluiten. Dit doe je of via een app (zoals bij Airalo) of via een QR code (zoals bij Holafly). In beide gevallen geniet je van veel gemak.
 • Je bepaalt een zacht prijsje. Voor een eSIM op Bali hoef je niet de hoofdprijs te betalen, getuige de bovenstaande prijzen. Voor een zacht prijsje kun je naar hartenlust internetten op Bali.
 • Op heel Bali geldig. Heb je voor één van bovenstaande eSIM providers gekozen? Dan weet je één ding zeker: de eSIM is op heel Bali geldig. Ook in andere delen van Indonesië kun je ‘gewoon’ van de eSIM gebruik maken.

Aandachtspunten & tips voor een eSIM in Bali

De keuze voor een eSIM in Bali is de enige juiste keuze. Met zo’n virtuele simkaart geniet je simpelweg van veel meer gemak ten opzichte van een prepaid simkaart. Wel zijn er twee belangrijke zaken waar je even rekening mee moet houden:

 • Check of je smartphone eSIM ondersteunt. Zeker als je een relatief oude smartphone hebt, is dit een belangrijk aandachtspunt. De oudere smartphones ondersteunen namelijk niet (allemaal) eSIM.
 • Zet je roaming aan. Wil je van internet op Bali gebruik maken? Dan heb je dus een eSIM nodig. Ook is het belangrijk om je roaming aan te zetten. Doe je dit niet? Dan kun je alsnog niet van internet gebruik maken op Bali.
 • Check eventueel een Bali forum. Wil je van goed advies voorzien worden door andere reizigers? Dan kan het interessant zijn om een Bali forum te checken. Op dit forum delen ongetwijfeld meerdere mensen hun bevindingen over/met een eSIM op Bali.

De keuze voor een eSIM voor je vakantie op Bali is in ieder geval een aanrader. Je geniet van veel gemak en van (snel) internet gedurende je reis. Veel plezier alvast gewenst!