Apple Watch eSIM

Exclusief voor mobiele klanten van T-Mobile, KPN en Vodafone (Ziggo) is het nu mogelijk om je mobiele abonnement te activeren op je Apple Watch!

Stap over naar T-mobile Mobiel »

Stap over naar Vodafone (Ziggo) »

Stap over naar KPN Mobiel »

Sluit een (sim only of eSIM) abonnement bij een provider naar keuze af en activeer het abonnement op de Apple Watch met Multisim. Dit kan je later activeren in de “My T-Mobile” of “Mijn KPN” omgeving (kosten: +€5 p/m).


ℹ️ Heb je al een Apple Watch? Dan is het alleen voor klanten met een mobiel abonnement bij T-Mobile en KPN mogelijk om het abonnement te koppelen aan de Apple Watch, via Multisim.
Kosten: €5,- extra per maand, te activeren in de My T-Mobile of Mijn KPN omgeving.

ℹ️ Heb je nog geen smartwatch en wil je er één kopen? Sluit dan exclusief bij T-Mobile of KPN een Apple Watch abonnement af met een losse bijbetaling naar keuze.

Apple WatcheS met Abonnement (t-Mobile »

Apple watches met abonnement (KPN) »


T-Mobile Apple Watch abonnement met eSIM

Multisim is nu beschikbaar voor T-Mobile klanten met een Go abonnement! Stap hiervoor over naar een T-Mobile GO sim only abonnement.
✅ Tot €10 per maand korting in combinatie met vast internet van T-Mobile Thuis, óf bij meerdere mobiele abonnementen op één adres.
✅ Op zoek naar een nieuwe Apple Watch abonnement? Ook dat is mogelijk bij T-Mobile. Je betaalt dan maandelijks voor de aflossing van de smartwatch plus de kosten voor het Multisim abonnement.

Bekijk T-Mobile Multisim »


Apple-gebruikers hebben een toenemende vraag naar de Apple Watch eSIM functionaliteit. Sinds de Apple Watch series 3 is de smartwatch namelijk ook beschikbaar in een 4G-variant met ingebouwde eSIM (GPS + cellular). Deze interne simkaart is in staat zelfstandig verbinding te maken met mobiele datanetwerken. Maar welke providers bieden ondersteuning?

In Nederland wordt de Apple Watch eSIM alleen nog door T-Mobile ondersteunt. Helaas bieden Vodafone, Simyo, KPN, Tele2, Hollandsnieuwe, Lebara en Simpel (nog) geen ondersteuning voor een eSIM abonnement op de Apple Watch en andere smartwatches.

Maar er is hoop! 🙂

Tip: Bekijk hier de actuele eSIM providers en aanbiedingen. Stap alvast over naar een eSIM provider en je kan mogelijk later dit jaar je Apple Watch koppelen aan je eSIM abonnement.


Providers

Er zijn momenteel vier eSIM providers in Nederland: T-Mobile, Vodafone (Ziggo), Simyo (KPN) en KPN. Verwacht wordt dat een van deze providers in 2022 als eerste komt met eSIM ondersteuning voor de Apple Watch in Nederland.

Wist je dat T-Mobile al experimenteert met de Apple Watch eSIM?
Wil jij als eerste gebruik kunnen maken van deze functionaliteit dan raden we je aan een eSIM-abonnement af te sluiten bij T-Mobile. Wanneer de ondersteuning beschikbaar komt kun je jouw eSIM abonnement direct koppelen aan je Apple Watch.

Andere providers als KPN, Vodafone, Tele2, Ben, Hollandsnieuwe, Budget Mobiel, Lebara, Simpel, Simyo en Youfone volgen waarschijnlijk later. Wanneer de eSIM functionaliteit benut kan worden in Nederland updaten wij dat uiteraard direct op deze pagina.

Apple Watch eSIM
De Apple Watch eSIM functionaliteit is in Nederland helaas (nog) niet te gebruiken.

Wanneer beschikbaar in Nederland?

Apple Watch uiterlijk (klein formaat)

De ingebouwde eSIM in de Apple Watch 4G kan in theorie aangemeld worden op het mobiele datanetwerk van providers. In het buitenland is deze mogelijkheid er al. In Nederland en België helaas nog niet.

Wanneer er wél ondersteuning komt valt nog niet te zeggen. In 2020 waren Simyo en T-Mobile de eerste twee providers met eSIM ondersteuning voor iPhones. In België biedt Orange eSIM aan. Helaas werd bij de aankondiging vermeld dat de Apple Watch (nog) niet wordt ondersteunt. Dit zal op een later moment alsnog plaatsvinden.

T-Mobile experimenteerde als eerste

T-Mobile eSIM

Op dit moment heeft T-Mobile als enige provider in Nederland aangegeven te experimenten met Apple Watch Cellular als zelfstandig functionerend apparaat via de eSIM. Zonder een benodigde verbinding met een iPhone.

T-Mobile zet met dit experiment naar eigen zeggen een eerste stap in de technologische ondersteuning die noodzakelijk is voor de Apple Watch Cellular. Directeur van de consumententak van T-Mobile, Tisha van Lammeren, vindt het belangrijk om blijvend te innoveren:

“We willen grenzen doorbreken. Dat T-Mobile als eerste en enige Nederlandse provider eSIM introduceert en actief experimenteert met toepassingen daarvan voor de Apple Watch Cellular, past in die koers”, aldus Van Lammeren.

WatchOS Apps

Hoe werkt het?

In landen waar de celullar 4G-modellen van de Apple Watch wel te koop zijn kunnen gebruikers de Apple Watch eSIM activeren via hun eigen provider. De kosten zijn ongeveer 10 dollar per maand om verbinding te maken met het mobiele netwerk.

Het voordeel van de eSIM op de Apple Watch is dat je zowel op de Watch als op de iPhone gebeld kan worden. Oók wanneer je je smartphone niet bij je hebt. Zo kun je sporten zonder mobiel maar toch bereikbaar blijven of bellen via je Apple Watch.

Deze techniek vraagt extra investeringen van Nederlandse providers. Dat is de reden dat het nog niet wordt ondersteund. Zo moet het technisch mogelijk worden gemaakt om een mobiel- of sim only abonnement direct te kunnen koppelen aan zowel de iPhone als de Apple Watch.

Zelfstandig bellen zonder iPhone kan in de toekomst via de ingebouwde simkaart.

Wat is er nu wél mogelijk?

Met de Apple Watch Series 3 of nieuwer kan alleen nog een connectie worden gemaakt met 3G, 4G, Edge of 2G. In de toekomst zal 5G hier ook bij komen maar tot op heden is dat niet het geval.

Is er geen datanetwerk beschikbaar bij jou in de buurt? Dan kan je ook zonder 4G uiteraard via wifi verbinding blijven maken met het world wide web. In het buitenland is dit tot op heden de enige optie omdat de Watch nog geen roaming ondersteunt in het buitenland.

Voor de iPhone en andere apparaten is er inmiddels wel ondersteuning. Voor deze toestellen is het mogelijk een eSIM profiel te activeren. Een fysieke simkaart is dus niet meer nodig voor een mobiel abonnement.

Hoe maak je een verbinding met een netwerk?

Als voorbereiding dien je de volgende handelingen uit te voeren:

 1. Download de meest recente software voor je iPhone én Apple Watch. Controleer ook op updates van je mobiele aanbiederinstellingen.
 2. Zorg er voor dat je een eSIM provider kiest die zowel de iPhone als de Apple Watch ondersteunt. Tot op heden is dit voor de Apple Watch dus nog niet beschikbaar in Nederland.

Tip: Lees hier op de website van Apple verder hoe je een mobiele verbinding kunt maken met de Apple Watch.


Over de Apple Watch 4G Cellular

De Apple Watch 4G Cellular is een smartwatch ontworpen en geproduceerd door Apple. De slimme watch bevat allerlei connectieve functies. Ook kun je er iPhone-notificaties op ontvangen en apps installeren.

Apple heeft inmiddels vijf generaties Apple Watch uitgebracht. De meest recente toevoeging aan het assortiment is de Apple Watch Series 5 (2019).

Hieronder vind je de belangrijkste algemene specificaties van de Apple Watch:

 • De Apple Watch is verkrijgbaar in verschillende formaten: 40mm (Series 4) of 44mm (Series 5). Bij eerdere generaties kun je kiezen uit de formaten 38mm en 42mm.
 • Er zijn vier materialen waaruit je kan kiezen bij aanschaf: aluminium, titanium, keramiek of roestvrij staal.
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar. Meest populair zijn de kleuren zilver, spacegrijs, zwart en goud.
 • Je kan combinaties maken met verwisselbare horlogebandjes van nylon, leer en roestvrij staal.
 • De Apple Watch bevat een ingebouwde hartritmemeter en – net als op de iPhone – spraakbesturing met Siri.
 • Het besturingssysteem is WatchOS.
 • Handige en razendsnelle betalingen met Apple Pay zijn mogelijk.
Apple iPhone + Watch koppelen

Aanbieders

De volgende providers bieden ondersteuning:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Simyo
 • Vodafone

Providers met (nog) geen ondersteuning

De volgende providers bieden helaas nog geen ondersteuning voor de eSIM op de Apple Watch. Dit betekent dat je je eSIM abonnement helaas nog niet kan koppelen aan de Apple Watch bij de volgende providers:

 • Tele2
 • Ben
 • Simpel
 • Hollandsnieuwe
 • Robin Mobile
 • Youfone

Verwacht wordt dat in 2021 de eerste providers ondersteuning gaan bieden. Wij houden jullie op de hoogte op deze pagina.

8 gedachten over “Apple Watch eSIM”

 1. Ik bezit de nieuwe generatie iWatch 6 en vraag mij af of het (op later moment) een software update of hardware dingetjes is, als er esim mogelijkheid beschikbaar komt in Nederland? Volstaat de iWatch zoals deze nu is of moet ik dan (weer) een andere iwatch aanschaffen?

  Beantwoorden
  • Als je iwatch niet voorzien is van een E-chip, is het uploaden van een e-sim niet mogelijk helaas.
   En achteraf hardware plaatsen kan ook niet.
   Je dient dus een andere iwatch (duurdere) aan te schaffen.

   Beantwoorden
  • Als je de “normale” Apple Watch bezit, dan heb je geen cellular functionaliteit helaas. Het is een hardwarematige implementatie. Je zou dan helaas een nieuwe Apple Watch moeten aanschaffen. Ik bezit de Apple Watch 4, en wacht op de aanschaf van een nieuwe tot dat deze functionaliteit eindelijk een keer in NL ondersteund wordt. Qua digitaal aspect, is NL echt een derde wereldland…..

   Beantwoorden
 2. Ik heb een Apple Watch 5 titanium cellular en zit al tijden te wachten op de esim voor Apple Watch. Ik heb in ieder geval besloten over te stappen naar de eerste provider die esim ondersteunt. Hoop (en verwacht) dat het T-mobile is. De

  Beantwoorden
 3. Koop je i-watch serie 6 in Duitsland als je wil gaan bellen in de toekomst met je watch. Het toestel met de rode knop. Prijzen zijn gelijk aan Nederland. Ook bol.com kan apple watches met de rode knop leveren, waarmee je later kunt bellen of bijvoorbeeld de apple shop in the mall in Oberhausen.

  Beantwoorden
 4. Interesting to see how the eSIM abonnement for the Apple Watch is shaping up! I’m curious to know more about the pricing and data allowances offered by different providers. Can’t wait to see the full comparison post!

  Beantwoorden
 5. Interesting to see the comparison of eSIM providers for the Apple Watch! As someone who is considering switching to an eSIM, I’m glad to see this detailed breakdown. Can’t wait to see the updates on this topic in the future.

  Beantwoorden

Plaats een reactie