eSIM abonnementen vergelijken

Een eSIM abonnement afsluiten is exclusief mogelijk bij onderstaande vier providers. Zeker in combinatie met vast internet van KPN, T-Mobile of Ziggo zijn er interessante aanbiedingen voor een eSIM sim only abonnement:

1. Simyo (KPN) » Scherpe Deals t/m 31 juli!

✅ Deze maand extra korting op databundels en géén aansluitkosten!
✅ Voor de 30e keer uitgeroepen tot beste provider door de Consumentenbond! Kwalitatief én prijstechnisch de beste keuze
.
Combivoordeel: 2x zoveel GB’s en belminuten voor klanten met vast internet van KPN. De grootste databundel wordt daarmee 30 GB!

Bekijk Simyo Actie »

ℹ️ Wil je het sim only abonnement activeren op de eSIM? Kies dan bij stap 2 voor ‘eSIM’.


3. Vodafone (Ziggo) » Runners deals t/m 31 juli!

✅ Tijdelijk extra korting op alle databundels én gratis aansluitkosten!
Combivoordeel: €5 euro extra korting, dubbele data en meer extra’s exclusief voor klanten met vast internet van Ziggo! (Ziggo heeft ook Sprinters‘: 6 maanden lang 50% korting op vast internet).

Bekijk Vodafone actie »


2. Odido » Haastmakers t/m 31 juli!

✅ Tijdelijk extra korting door de lancering van Odido en géén aansluitkosten.
✅ Tot €10 per maand korting wanneer je ook vast internet afsluit (Odido Internet), óf wanneer je twee mobiele Odido abonnementen op één adres hebt.
Unlimited vanaf €27,50 per maand (slechts €22,50 bij Combivoordeel!).

Bekijk ODIDO eSIM »


4. KPN » Snelpakkers

Tijdelijk extra korting op Unlimited.
Combivoordeel: Tot €5 korting exclusief voor klanten met vast internet van KPN.

Bekijk KPN actie »
Kies bij stap 3 voor ‘e-SIM’.

ℹ️ Hoewel Simyo een goedkopere optie is (ook voor niet-KPN klanten) is een KPN abonnement ook gunstig voor mensen met vast internet van KPN. Zeker wanneer je kiest voor Unlimited data.


eSIM abonnement

Op zoek naar een eSIM abonnement voor je dual sim telefoon? Geschikte telefoons en tablets kunnen vanaf nu gebruikmaken van twee mobiele abonnementen in hetzelfde toestel: 1 abonnement op een fysieke simkaart en 1 op de eSIM (dual sim).

Hierdoor kun je bijvoorbeeld 1 privé en 1 zakelijk nummer in 1 telefoon activeren. Ook kun je in het buitenland een tijdelijk abonnement afsluiten zonder van simkaart te wisselen.

Helaas ondersteunen niet alle providers en apparaten een mobiel abonnement voor eSIM. Op deze pagina leggen we je alle mogelijkheden van dit moment uit.


Bij welke providers kan ik terecht?

De eSIM is nieuw in Nederland. Daarom bieden nog lang niet alle providers deze optie aan.
De volgende providers zijn geschikt voor een dual sim abonnement met eSIM:

1. T-Mobile

T-Mobile

T-Mobile is de eerste provider waar eSIM verkrijgbaar is. Bij providers KPN, Vodafone, Tele2 is het nog niet mogelijk. Dit geldt ook voor virtuele providers Simpel, Ben, Hollandsnieuwe, Lebara, Youfone en Robin-Mobile.

Tip: Je kunt je huidige abonnement natuurlijk ‘gewoon’ behouden en een extra T-Mobile abonnement met eSIM afsluiten. Alleen mogelijk bij de iPhone 11, 11 Pro, XR, XS en XS Max.

2. Simyo (KPN)

Vanaf-vandaag-bij-ons-beschikaar-eSIM-van-Simyo

Naast T-Mobile was dochterbedrijf van KPN – Simyo – de tweede provider in Nederland die eSIM ondersteunt (zie ook: Telecompaper).

Klanten met vast internet van KPN kunnen profiteren van interessante extra’s zoals dubbele data en extra korting op hun bel- en databundels.


Welke telefoons zijn geschikt?

Op dit moment wordt de eSIM alleen ondersteund door de nieuwere iPhones:

iPhone XS iPhone XS
iPhone XR iPhone XR
iPhone XS Max iPhone XS Max

Wil je graag een e-SIM abonnement maar heb je nog geen geschikt toestel? Dan moet je dus eerst een geschikt toestel kopen voordat je kan overstappen. Of je sluit een geheel nieuw abonnement inclusief toestel af.


eSIM abonnement bestellen, hoe werkt het?

Wanneer je geinteresseerd bent in een eSIM abonnement zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je hebt al een mobiel abonnement bij T-Mobile. In dit geval kun je de huidige simkaart vervangen door een eSIM. Dit kan in de omgeving van My T-Mobile.
 2. Je hebt een mobiel abonnement bij een andere provider dan T-Mobile. Je dient een abonnement met eSIM af te sluiten bij T-Mobile:

  Wil je één telefoonnummer houden?
  Sluit dan een eSIM abonnement af bij T-Mobile en zeg je huidige abonnement op.

  Wil je twee telefoonnummers hebben?
  Je kunt je huidige abonnement behouden en een extra eSIM abonnement afsluiten bij T-Mobile eSIM. Wanneer je twee telefoonnummers bij T-Mobile wil hebben, sluit dan één nieuw sim only abonnement (fysieke simkaart) en één eSIM abonnement af. Nummerbehoud is mogelijk.

Prepaid eSIM in het buitenland

In het buitenland is het in diverse landen mogelijk om een prepaid eSIM-abonnement te activeren op de iPhone XR, XS of XS Max.

Bekijk hier de mogelijkheden die er tot op heden zijn in het buitenland (bron: Apple). Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Truphone eSIM

1. Truphone

Truphone is een grote internationale telecomprovider. Ga je op vakantie en wil je tijdelijk een eSIM bundel in het buitenland? Dan is een dual sim abonnement van Truphone de enige optie.

Het voordeel van een Truphone abonnement is dat je door verschillende landen kan reizen met één abonnement. Een fysieke simkaart inpluggen van een lokale telecomaanbieder is niet meer nodig.

Kosten

Truphone is relatief prijzig. Het is goedkoper om een simkaart te kopen bij een lokale provider in het buitenland. Prima wanneer je in één of twee landen verblijft.

Wanneer je in korte tijd door verschillende landen reist is een Truphone abonnement wel erg interessant. Anders moet je constant handmatig switchen tussen providers met fysieke simkaarten.

De prijzen bij Truphone verschillen voor wereldwijde en Europese dekking:

Wereldwijd (30 dagen)Europa (30 dagen)
300 MB: €61GB: €5
1GB: €153GB: €14
3GB: €425GB: €20

Voordelen van Truphone op vakantie

Twee abonnementen op één toestel.
Twee abonnementen op één toestel.

Truphone biedt een handige app. In de app kun je eSIM bundels bekijken en afsluiten. Truphone biedt de volgende voordelen:

 • Lokale en wereldwijde bundels instelbaar via de app
 • Switch eenvoudig tussen de bundels van Truphone en die van je huidige provider
 • Handig voor de planning: van tevoren kun je eenvoudig alle bundels zien per bestemming.
 • Wereldwijd 4G in 46 landen.
 • Bundels zijn te koop zonder internetverbinding.

2. GigSky

GigSky heeft in tegenstelling tot Truphone geen Nederlandse website. Het is bij GigSky wel mogelijk een eSIM profiel te installeren op je dual-sim telefoon.

Op GigSky.com kun je eenvoudig een bundel kiezen voor bijvoorbeeld de regio Noord-Amerika, Azië of Europa. Het werkt zeer eenvoudig. Volg de volgende stappen:

 1. Download de GigSky app voor iOS of Android.
 2. Selecteer de gewenste databundel.
 3. Installeer het eSIM profiel en de databundel wordt direct geactiveerd.

2 gedachten over “eSIM abonnementen vergelijken”

  • De vraag is wie eigenaar is van de E simkaart. Veel nano sims zijn in onderling beheer van een samenwerking tussen telecomoperators met banken. Dat is onwenselijk.

   Beantwoorden

Plaats een reactie