8 redenen om te kiezen voor een sim only abonnement op je telefoon

Steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van een sim only abonnement voor hun telefoon. Dit houdt in dat je voor een abonnement met looptijd kiest, zonder toestel. Het is dan ook niet zo gek dat sim only abonnementen steeds populairder worden en 27% een dergelijk abonnement heeft.

We gaan je 8 redenen geven waarom je zou moeten kiezen voor sim only op je telefoon.

1. Het besparen van geld

De grootste reden en motivatie voor velen om voor sim only te kiezen is omdat het over het algemeen een stuk goedkoper is. Zeker in tijden dat de maandelijkse kosten steeds duurder worden, is een telefoonabonnement iets waar zeker op bespaard kan worden. Als je kiest voor een abonnement met telefoon kan dit al snel een flink bedrag per maand zijn.

Hiervoor kiezen mensen over het algemeen nu liever voor 1 keer een groter bedrag uit te geven, zodat ze maandelijks minder betalen, dan dat ze elke maand een beetje aflossen. Ze betalen liever in 1 keer een groter bedrag en een lage maandprijs.

2. Een hoger hypotheekbedrag kunnen krijgen

Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon erbij, dan sluit je een soort lening af. Je wordt dan ook geregistreerd bij het BKR. Je gebruikt de telefoon namelijk al volledig, ook wanneer je er nog niet voor betaald hebt. Een lening in welke vorm dan ook heeft een negatief effect op je maximale hypotheekbedrag.

Door te kiezen voor sim only zal je deze registratie bij het BKR niet hebben. Dit zal dan ook geen effect kunnen hebben op je maximale hypotheekbedrag. Een telefoonabonnement van maar € 40,- per maand kan al een verschil van ruim € 10.000, – zijn op je maximale hypotheekbedrag.  Je merkt hier tijdens het afsluiten van je abonnement nog niets van, maar het kan dan later nog wel een tegenvaller zijn.

3. Vrije keuze in soort telefoon

Bij een sim only kun je zelf kiezen welke smartphone je wilt. Zo kun je vergelijken en een smartphone kiezen die bij jouw eisen past. Wanneer je een abonnement met telefoon kiest, dan zul je verschillende abonnementen gaan vergelijken. Hier komen over het algemeen veel dezelfde merken en modellen smartphones voorbij. Dit zijn dan ook de populaire modellen die het meest verkocht worden.

Als je smartphone kapot gaat binnen de looptijd van je abonnement en je niet verzekerd bent, dan zul je op eigen kosten een ander toestel moeten kopen. Op dat moment heb je dubbele kosten binnen je abonnement. Wanneer je kiest voor een simlockvrije telefoon en een sim only abonnement, dan kun je het toestel ook langer gebruiken dan de standaard contract tijd. Het is namelijk altijd een abonnement voor een onbepaalde tijd.

4. Geeft vrijheid want het is maandelijks opzegbaar

Bij een abonnement met toestel zit je er op z’n minst vaak 1 á 2 jaar aan vast. Je moet hier sowieso gedurende deze periode je aflossing blijven betalen. Bij een sim only heb je hier geen last van. Veel providers bieden de mogelijkheid om je abonnement maandelijks aan te passen of op te zeggen.

Dit zorgt ervoor dat je een stuk meer vrijheid ervaart. Je kunt hem elke maand opzeggen. Let goed op wat hier de regels voor zijn wanneer je verschillende abonnementen vergelijkt.

5. Flexibeler: Je kunt altijd je bundel aanpassen

Veel aanbieders bieden je de mogelijkheid om je bundel aan te passen naar behoefte. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je belminuten naar beneden of naar boven kunt aanpassen als je weet dat je de volgende maand meer of minder gaat gebruiken.

Ditzelfde geldt ook voor je internetbundel. Wanneer je weet dat je veel internet gaat gebruiken, zoals bijvoorbeeld wanneer je in de zomer veel tijd buiten doorbrengt, dan kun je je bundel omhoog zetten. Ook andersom kan dit, zo kun je als je bijvoorbeeld gaat reizen je bundel naar beneden zetten en scheelt het ook weer in kosten.

6. Beter voor het milieu

Zeker ook niet geheel onbelangrijk, het kiezen voor een sim only is een stuk beter voor het milieu. Veel mensen die een los toestel hebben gebruiken het toestel een stuk langer dan bij een telefoon abonnement. Veel van de toestellen die maar 2 jaar gebruikt worden belanden hierna bij het vuilnis.

Wanneer je langer doet met een toestel is dit een stuk duurzamer. Dit is een stuk beter voor het milieu en de wereld. Vooral omdat smartphones veel zware metalen bevat. Wanneer je een smartphone weg wilt gooien is het dan ook belangrijk dat je hem op de juiste manier inlevert en laat recyclen.

7. Aanschaf van de telefoon

Wanneer je niet voor een telefoon abonnement met toestel kiest zal je een mobiele telefoon zelf moeten kopen. Je hebt hier een stuk meer keuze in en kunt kiezen voor het model, merk en budget wat jij wil. Veel mensen vinden het dan ook fijner dat ze in 1 keer wat meer geld moeten neerleggen voor een simlockvrij toestel, dan dat ze elke maand een beetje betalen.

Het in 1 keer betalen voor een toestel is voor veel mensen makkelijker te doen. Je kunt er in dat geval namelijk voor sparen en het zo beter in je lasten verwerken. Zo blijven je maandelijkse vaste lasten lager en kun je sparen voor een specifiek doel.

8. Kosten buiten je bundel

Als je een sim only hebt dan kun je extra kosten verwachten als je boven je limiet zit. Dit is altijd iets om rekening mee te houden. Wel bieden veel providers tegenwoordig ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld MB’s bij te kopen. Je zult ook hier op tijd een melding krijgen als je bijna over je limiet heen zit.

In dat geval kun je net als bij een abonnement met toestel ervoor kiezen om extra MB’s te kopen in de app. Bij vrijwel alle aanbieders heb je gewoon een app waar je al je verbruik in terug kunt zien. Hier kun je dan ook makkelijk minuten of MB’s bijkopen.

Conclusie

Al met al genoeg reden om te kiezen voor een sim only abonnement. Wist je dat je tegenwoordig kosteloos voor een eSIM kan kiezen bij het uitzoeken van een dergelijk abonnement?

Vaak vind je bij ‘stap 2’ van het proces de mogelijkheid om de fysieke simkaart of de eSIM kaart te selecteren. Zo stap je middels een QR-code direct over op een nieuw abonnement en hoef je niet meer te wachten op een simkaart per post. Meer weten? Lees dan hier hoe dat werkt.

Plaats een reactie