T-Mobile

Tot op heden ondersteunt T-Mobile de eSIM in Nederland (nog) niet. Net als alle andere providers in Nederland. Verwacht wordt dat de ondersteuning er in de komende jaren wel gaat komen.

Zo zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een extra abonnement te activeren op je iPhone XS, XS Max of XR. Veel (zakelijke) gebruikers hebben deze wens in eerste instantie, zij lopen vaak met twee telefoons in hun zak of moeten een privé telefoonnummer ook zakelijk gebruiken. In eerste instantie wachten vooral deze gebruikers met smart op ondersteuning vanuit Nederlandse providers. Verwacht wordt dat in de toekomst de fysieke simkaart in zijn geheel verdwijnt. Alle toestellen zijn dan voorzien van een ingebouwde simkaart.

T-Mobile simkaarten

Reeds ondersteuning in andere landen

Dat betekent niet dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Zo is T-Mobile USA bijvoorbeeld al erg ver met de eSIM-ondersteuning. Zo heeft T-Mobile USA zelfs al een app ontwikkeld waarmee eSIM-abonnementen geactiveerd kunnen worden op een iPhone XS, XS Max of XR. Mensen uit Amerika kunnen op hun nieuwe iPhone dus al twee telefoonnummers gebruiken van T-Mobile.

T-Mobile USA volgt AT&T op, die eerder dit jaar al de eSIM ondersteunde voor de nieuwe iPhones. Ook Verizon is met deze nieuwe technologie bezig en zal op korte termijn ook abonnementen aanbieden.

Tip: Lees hier een blog van T-Mobile.nl over de eSIM.