Abonnement

Wat voor gevolgen heeft de eSIM voor je abonnement? Dat is tot op heden nog heel onduidelijk. Wat wel zeker is dat je in de toekomst jouw eSIM abonnement kunt koppelen aan verschillende apparaten zoals je smartphone en je smartwatch. Aan de hand van een activatiekaart die je door de provider opgestuurd krijgt kun je je abonnement activeren. Op deze kaart staat een QR-code die je kunt scannen met je mobiele telefoon. Vervolgens kun je een ander apparaat koppelen aan je eSIM-profiel.

Wat is de status in Nederland?

In diverse landen is het al mogelijk om een eSIM-abonnement te activeren. Zo is het in de Verenigde Staten al mogelijk bij T-Mobile. Nederlandse providers bieden helaas nog geen ondersteuning. Verwacht wordt dat in de komende jaren dit wel het geval zal zijn.

De iPhone XS, XS Max en XR ondersteunen al de e-SIM. Het is in sommige landen dus al mogelijk om een extra abonnement te activeren op de iPhone. Bekijk hier de mogelijkheden die er tot op heden zijn (site van Apple). Zoals je ziet is er nog geen aanbieder te zien voor Nederland.